Tesla-bezitters in stilte bijeen

ALMERE
Zo'n dertig bezitters van een Tesla zijn zondag in Almere bijeengekomen. Daar werd voor de eerste keer een meeting gehouden voor deze elektrische auto's.

De elektrische Tesla's zijn de afgelopen jaren doorgebroken op de automarkt. In die korte tijd heeft het merk aardig wat fans weten te verzamelen. Maar een typische Tesla-rijder bestaat niet volgens Herbert Kats, die de meeting organiseerde. ''Alle soorten mensen houden van Tesla's. Je hebt veel motorgekken, die vinden dat een auto moet brullen. Uiteindelijk rijden ook zij in een auto die stil is.''

Bij meetings van oldtimers of getunede auto's gaat vaak meteen de motorkap open en moet de motor brullen. ''Het blijft hier doodstil'' zegt Kats. ''Als je hier de motorkap open doet zie je ook geen motor maar bagageruimte.''

reacties (11)

 • De coureur

   

  De gemiddelde autoclub heeft vooral liefhebbers die hun eigen autootje koesteren. Hier zie je praktisch alleen zakelijke rijders die vooral op kosten van de baas rijden en gemeenschap rijden. Vooral omdat je zo lekker hard kan optrekken. Het is onvermijdelijk dat er regelgeving komt op het acceleratievermogen. De gewone mensen zijn niet in staat om daar mee om te gaan.

  reageer
 • Danny

   

  Dream on, niks groen aan electrische auto's; delven van alle grondstoffen en produceren van alle onderdelen van zo'n ding zijn vervuilender dan een moderne benzine/diesel. En die stroom waarop ze rijden, is die groen? Wind/zonne energie is ook niet echt groen hoor. Alleen zwaar gesubsidieerd en daarom aantrekkelijk.

  reageer
 • Er wordt in dit artikel nergens geclaimd dat het om het groene gaat. Wie verschil wil maken voor het milieu moet elke auto laten staan en gaan lopen/fietsen, laat niemand zich daarover enige illusie maken. Maar wie supercomfortabel wil rijden, rijdt electrisch.

 • Kaassie

   

  is er nog een stille tocht geweest ? Ik hoorde niets voorbij komen

  reageer
 • Arend

   

  Tesla rijden is zakelijk rijden. Tesla rijden is niet geheel groen. Tesla rijden is gesubsidieerd rijden. Er rijden 7500 Tesla's rond in NL die de belastingbetaler 145 miljoen euro kosten. Google op Follow the Money+Tesla voor onafhankelijke journalistiek.

  reageer
 • Yoshua

   

  Wat is nou leuk aan een Tesla meeting, ze zijn allemaal exact gelijk op kleur en velgen na.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Moraalridder

   

  Mee eens te veel fijnstof. Ik zeg de stekker eruit.

  reageer
 • Ik

   

  Heeft de Tesla een motorkap?

  reageer
 • Jean-Luc

   

  @HM, beetje bekrompen reactie. Waarom zou een Tesla voor een particulier onbetaalbaar zijn? Ligt een beetje aan je portemonnaie. Ik rij zelf ook elektrisch, al vier jaar! En ja, particulier. Je moet gewoon even de rekensom maken en dan effe onder de streep kijken wat het per km kost, niet alleen kortzichtig alleen maar naar de aanschaf van de wagen an sich. Overigens ben ik het met je eens dat als je het zakelijk kunt doen het net even een stukje makkelijk gaat. Er is genoeg tweedehands aanbod al, ook voor jan modaal, dus geen excuses meer! Iedereen kan elektrisch rijden als je wilt. Zeiken is zo makkelijk ( maar wel lekker typisch Hollands) 😘

  reageer
 • HH

   

  Nou nee hoor. Toen ik een nieuwe auto nodig had, heb ik alle modellen elektrisch bekeken. Opel Ampera (Chevrolet Volt), Renault Zoe, Nissan Leaf enzovoorts. Ook tweede hands. Ik wilde heel graag elektrisch, maar wel met de garantie voor 60 km minimaal aan een stuk (en liefst 120 km, heen en terug woon-werk) ook 's winters, dus andere modellen vielen af. Maar helaas, alles bleek heel veel duurder dan gewoon een zuinige kleine auto op benzine. Grootste probleem waren de kosten van nieuwe accu's. Maar top dat anderen wel elektrisch rijden, die zorgen ervoor dat de kosten zo gaan dalen dat ik over een aantal jaar het me ook kan permitteren. Dus ga zo door met Tesla (hun nieuwe model is al een stuk goedkoper) en ik hoop dat de nieuwe gigafactory in Lelystad komt.

 • Boels

   

  Met subsidie loopt natuurlijk alles veel gesmeerder ;-) Los van dat, het vervangen van een accupack is met een modaal inkomen niet te doen. Ook de beloofde milieuwinst valt zwaar tegen, meer fijnstof door de grotere massa t.g.v. het accupack.

 • HM

   

  Tesla's zijn mooie auto's. Maar vooral voor mensen die er een kunnen rijden met subsidie. Als je een eigen zaak hebt of ZZP-er bent, is dat leuk door alle belastingmaatregelen. Particulier is zoiets onbetaalbaar.

  reageer
 • Jip

   

  Tesla's zijn mooie auto's maar als er nog meer modellen komen dan zou dat fijn zijn ik ben ook een tesla rijder trouwens💪🏼

  reageer
 • Faerie

   

  Met zo'n titel klinkt het net als een begrafenis... Ik mag aannemen dat het vast gezellig was, al brulden de auto's niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert