CDA wil betere begeleiding inburgering statushouders

NOORDOOSTPOLDER
Het CDA in de Noordoostpolder wil dat er meer gedaan wordt om statushouders sneller te laten inburgeren. De Partij denkt dat er op die manier veel sociale en financiële winst te behalen is, ook al kost dat in eerste instantie juist geld.

"Het huidige traject duurt te lang en is te weinig intensief en te vrijblijvend", schrijft de partij. Ook het bedrag dat nu is gereserveerd voor de inburgering van statushouders moet omhoog. 

De werkloosheid in de Noordoostpolder daalt, maar de hoeveelheid inwoners die leeft van een bijstandsuitkering neemt toe. Dit heeft onder andere te maken met de komst van 'nieuwkomers'. Een beter begeleide inburgering moet ervoor zorgen dat statushouders sneller aan een baan komen. 

Voldoende werk
Het "goede werk" van de vrijwilligers moet worden aangevuld door training en begeleiding. Uit een analyse blijkt namelijk dat er voldoende werk is in de Noordoostpolder. Volgens het CDA kunnen Statushouders met de juiste hulp, snel een baan vinden. 


  

reacties (4)

 • Moraalridder

   

  Lieve mensen. Wees ervan doordrongen dat onder deze "nieuwe" Nederlanders hoog opgeleiden zitten. Waar wij nu se vergrijzing toeslaat erg veel gemak van kunnen hebben. Dus beleid hun met eeninburgeringscursus en pluk daarna de vruchten. En nee ze moeten niet weg. Het zijn net als onze voorouders in WO II vluchtelingen die Hulp nodig hebben.

  reageer
 • Ridder te voet

   

  hmmmm onze voorouders zijn na de WOII voor 95% weer teruggekeerd om Nederland op te bouwen..... Wat deze nieuwe nederlanders betreft schat ik in dat 95% blijft en dat de 5% hoog opgeleiden terug gaan om hun land op te bouwen....

 • Lexxie

   

  Betere begeleiding naar het land van herkomst hoop ik?

  reageer
 • zucht

   

  Inburgeren ligt bij de in te burgeren persoon zelf.

  reageer
 • Jan

   

  Het woord nieuwkomers alleen al. Gelukzoekers is meer van toepassing.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert