"Gemeente moet sparen"

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder moet sparen nu het goed gaat met de economie. Dat geld kan uitgegeven worden als het economisch minder gaat. Dat wil PvdA/GroenLinks die hierover een motie indient tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandagavond.

Gemeenten investeren volop als het goed gaat met de economie. Investeren is prima, maar je moet ook voor een deel sparen, zegt Hylke Hekkenberg van de PvdA/GroenLinks. Bij een recessie kan de gemeente dan tegenvallers opvangen en bijvoorbeeld meer mensen aan het werk houden. 

Hekkenberg denkt ook dat bepaalde bezuinigingen door te sparen voorkomen hadden kunnen worden. Afgelopen crisis verdwenen er speeltuinen in de gemeente en ook de bibliotheekbuis moest weg.

 

reacties (7)

 • Dat een partij die altijd maar heeft uitgegeven dit nu zegt komt wel erg ongeloofwaardig over. Zijn er soms binnenkort gemeenteraadsverkiezingen?. Kom op zeg doe toch eens normaal.. Zijn jullie er nu voor bevolking voor het geld wat je krijgt als raadslid??

  reageer
 • Cees

   

  Dat is toch normaal sparen maar het belangrijkste is als je geld heb het op een goede manier uitgeeft daar mankeert het meestal aan vooral bij gemeentes

  reageer
 • Bart Boer

   

  Prima plan van Hekkenberg! Veel beter dan achter de markt aan rennen.

  reageer
 • Kaassie

   

  Vernieuwend ! Keynes heeft dit al in 1936 beschreven, misschien handig voor de ambtenaren van NOP om dit boek eens te lezen.

  reageer
 • Cor

   

  De gemeente raad Nop. heeft grote ogen maar niks in de portemonnee Ze geven maar uit en doen niks voor de bevolking nop alleen maar uitgeven. Is de poldertoren al water dicht ?? Wat en aanfluiting weg geld zo hou je nooit iets achter de hand de gemeente nop heeft een gat in de hand hi hi ha ha ze leren het nooit

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Lijkt wel een boekhoudlesje wat je kinderen onderwijst als ze verschil gaan leren tussen inkomsten en uitgaven. Zo'n heel gevulde raad met volwassenen moet daar een beetje van gaan giechelen?

  reageer
 • Whoknows

   

  Een goede besparing is minder prestige projecten, projecten waar wij inwoners eigenlijk niets aan hebben, of in vele gevallen het niet eens willen hebben. Dit soort projecten kosten ons, de inwoners handen vol met geld, het geld wat wordt weggehaald bij de zaken die we wel willen hebben. Maar ja daar halen onze bestuurders niet de kranten mee, NEE prestigeprojecten daar hopen ze mee binnen te komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert