Pleegzorgcampagne succes: 25 nieuwe belangstellenden

FLEVOLAND • Ma 10 juli 2017 | 11:27 • Maandag 10 juli 2017 | 11:27
Er hebben zich 25 belangstellenden gemeld bij jeugdzorgorganisatie Vitree om pleegouder te worden. Vitree startte eind juni een campagne om meer pleegouders te zoeken. Via posters spraken pleegkinderen de mogelijke pleegouders toe. Vorige week was er een informatieavond in Lelystad en daar kwamen 25 belangstellenden op af. 

Sylvia Huisman van Vitree noemt de campagne succesvol. Volgens haar blijven van de 25 belangstellenden gemiddeld zeven aanmeldingen voor het pleegouderschap over. 

In Flevoland wonen zo'n 500 kinderen tijdelijk of langer bij pleegouders. Vitree heeft veel pleegouders nodig omdat ze zoveel mogelijk maatwerk willen leveren. Ouders en kinderen moeten bij elkaar passen. Zo kijken ze per kind wat de situatie is en wat het kind nodig heeft. "Je wilt bijvoorbeeld het liefst dat een kind op zijn eigen school kan blijven, want het is al heftig genoeg om uit huis geplaatst te worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel