Stad volop te zien in krant en tijdschrift

ALMERE
Almere kom je deze zomer volop tegen in kranten en tijdschriften. Dat is het werk van Almere City Marketing, dat verantwoordelijk is voor de promotie van de stad. Een artikel over fietsen rond de stad, de leukste winkels en recreatietips; ze komen daar allemaal vandaan.

Advertenties en artikelen
Almere City Marketing heeft bij verschillende kranten, zoals De Telegraaf en de Gooi- en Eemlander, advertentieruimte gekocht. Onderdeel van het advertentiepakket bij De Telegraaf is een reeks artikelen over de stad. Zo bezocht een verslaggever van het Telegraafmagazine VRIJ het stadscentrum en fietste in de bossen rond Almere. Volgens Nick Smit van Almere City Marketing worden suggesties voor artikelen aangeleverd maar beslist De Telegraaf wat het best bij de krant past.   

Slechte imago van Almere
Almere wordt gepromoot als een dagje uit, zegt Nick Smit. "We weten dat we met een bepaald imago te maken hebben en daar werken we aan. We horen van bezoekers terug dat zij positief verrast zijn over de stad." De stad werd eerder voornamelijk gepromoot in reclames op televisie maar nu is bewust gekozen voor geprinte media zoals krant en tijdschrift. "Wij willen uit de schaduw stappen en daar past De Telegraaf als grootste krant van Nederland het best bij", aldus Smit. 


reacties (12)

 • rosita mertens

   

  Eindelijk! een dagje fietsen met het gezin door het mooie groen van almere en door verschillende wijken, kan heel veel nieuwe bewoners opleveren!

  reageer
 • Kees

   

  Ze hebben hun huiswerk goed gedaan, dit stond laatst in het nieuws. "De dagbladoplage daalt in 2016 opnieuw. Bij de landelijke titels verliest De Telegraaf relatief veel, Trouw en FD beperken de teruggang. "" Probeer eerst mensen in de stad zelf te houden met leuke activiteiten, dan komen de mensen van buiten de stad zelf wel.

  reageer
 • Karel

   

  Niet alleen met activiteiten, die zijn er volop! De mensen moeten hier weer prettig en normaal kunnen wonen, waar een schone, groene en veilige stad vooropstaat. Zolang dit niet onderhanden wordt genomen, kun je promoten wat je wilt, maar een goede uitstraling komt van binnenuit.

 • peter van den bemt

   

  Laten ze dan ook zien hoe het gebied van de Floriadewijk WAS en hoe het nu is? Laten ze dan ook zien hoe de gemeente de stad laat verloederen door de keuze geen geld te besteden aan het groenonderhoud en wel een onbegrensd budget voor de Floriadewijk te hanteren? Ik kan wel een serie foto's aanleveren. Beschamend.

  reageer
 • nepotist

   

  Dit bewijst maar eens te meer dat wethouders en secundanten ALLEEN geinteresseerd zijn in projecten waarbij ze zoveel mogelijk onderzoeks en advies opdrachten kunnen uitschrijven aan al dan niet (close) bevriende bedrijven..... waarom zou dat toch zo zijn?

 • gjb

   

  Wat een treurnis. Imago kan je niet kopen, daar moet je voor zorgen door te investeren in voorzieningen voor de bewoners en het opknappen en fatsoenlijk onderhouden van de bestaande stad. Zorg voor een stad waar mensen willen wonen en bedrijven zich willen vestigen omdat het er fijn is en niet alleen omdat het goedkoop is. Hoe simpel kan het zijn.

  reageer
 • johan

   

  Almere City marketing valt onder wethouder Huis van Leefbaar Almere, de partij die jaren heeft gezegd dat ACM opgeheven dient te worden. Nico van Duin was hier een fel voorstander voor samen met Frits Huis. ACM rommelt maar wat aan onder toezicht van door Jorritsma naar voren geschoven toezicht houders. Een aantal jaren geleden was het de speeltuin van Jorritsma, nu de verantwoordelijkheid in eens bij Leefbaar ligt is het hosanna in de hoge bij leefbaar. Hoezo Duaal ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Gewoon te zielig voor woorden. Advertentie kopen en dan grote sier maken. Promotie komt vanuit het hart van Almere, dus vanuit de inwoners! Dáár moet aan worden gewerkt, niet aan notabene nog betaalde externe promotie.

  reageer
 • Hannes

   

  Er zijn van die momenten, dat men kan denken, waar wil men met al die droomscenario's in hemelsnaam naar toe!

 • Lasse

   

  Goed initiatief! De stad heeft al sinds de oprichting te kampen met een hoog percentage aan laagopgeleide inwoners, dit is één van de oorzaken van het imago probleem van Almere. Mogelijk kan deze campagne de hogere inkomens ertoe verleiden naar Almere te verkassen, voor de stad zou dit een goede impuls zijn.

  reageer
 • Bas

   

  Almere is anders namelijk elke week in het nieuws hoor... opsporing verzocht, opgelicht. In het nieuws met naar de bussen stenen gooiende jongeren...

  reageer
 • Michael

   

  Nou nou een winkeldief bij opsporing verzocht terwijl elders het gras meer dood is dan groen hoor !!

 • joost

   

  mooi he? geld uitgeven voor een advertorial en dan heel blij roepen dat je in de krant staat. man, man, man.

  reageer
 • Arie

   

  Gekochte liefde. Op eigen kracht gaat het echt niet lukken. Beetje zielig almere city marketing.

  reageer
 • Loper

   

  Misschien lees ik het niet goed, maar er staat toch dat ze die advertentieruimte gewoon gekocht hebben? Daar is dan toch helemaal niets bijzonder aan! Het zou goed van City marketing zijn als ze dit gratis voor elkaar kregen door gewoon goede promotie enzo. Maar een advertentie kopen nou bijzonder hoor.

  reageer
 • Tsja

   

  Goed gezien: Deze campagne met bijbehorende persverklaring wordt even snel opgezet en gegeven na het nieuws dat almere achterblijft met het vullen van kantoorpanden (=lees; bedrijven naar almere trekken) . Deze groep genaamd city marketing moet wel snel, ondoordacht en op deze manier reageren, want het artikel over de kantoorpanden toont onomstreden aan dat ze geen bestaansrecht hebben. Met deze campagne waar ook nog een wethouder zich voor leent, proberen ze het publiek anders te doen geloven...... zo doorzichtig allemaal en OF werkt slaafs mee.

 • nepotist

   

  Heer herrema; Almere komt toch al meer dan voldoende over de brug? of wilt u hier ook een Noord-Zuid lijn scenario hebben? Is het dan ooit wel genoeg?

  reageer
 • asjemenou

   

  Ja deze wethouder en zijn vriendjes tellen de maanden af dat ze zich nog aan de nimmer stoppende geldbronnen van Almere kunnen laven. Nog 8 maanden..... ben benieuwd welke gemeente hij dan over de brug laat komen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert