Eerste editie Stadstuinenfestival trekt 50.000 bezoekers

ALMERE
De eerste editie van het Stadstuinenfestival in Almere heeft bijna 50.000 bezoekers getrokken. Volgens organisator Marco Lipsius was dat aantal meer dan verwacht. Hij had op zo'n 35.000 mensen gerekend. 

Het hele weekend stond het centrum van Almere in het teken van groen. Er waren stadstuintjes aangelegd waar lokale boeren en groene ondernemers hun producten konden laten zien. Ook was er een programma met theater, muziek, dans en kinderactiviteiten. 

Het Stadstuinenfestival moet een jaarlijks terugkerend evenement worden.  

reacties (6)

 • Jan

   

  Ik vond het wel een gezellig gebeuren. Veel mensen die met een glimlach rondlopen dan andere weekenden met depressief winkelend publiek.

  reageer
 • john

   

  is net zoals de aantallen van GROW 1500 en open dag van Floriade 4000 beide kloppen van geen kanten. Ik was ook in de stad en was niet echt drukker dan normaal. Beste Omroep Flevoland waar komen de cijfers vandaan wie heeft de telling gedaan ?

  reageer
 • Jofols

   

  Klopt helemaal, behalve mensen met een kraampje kwam er natuurlijk niemand speciaal voor dit gebeuren naar het centrum, maar ja als organisatie moet je scoren natuurlijk. Zal we weer een ton hebben gekost.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ik heb wat winkeliers en bewoners gevraagd, maar die vonden het net zo als een normaal weekend.

  reageer
 • John

   

  Hoe werkt dat tellen? Wij liepen ook even in de stad, maar kwamen niet voor dit festival. Vind het prima als er wat wordt georganiseerd, maar voel me wat ongemakkelijk als een ander met mijn aanwezigheid gaat pronken...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johannes de Loper

   

  Wat een flauwekul. Het was gewoon een druk winkelweekend zoals wel vaker in de stad. Wij waren er zondag en best grappig maar hou me hart vast voor wat het allemaal heeft gekost al die Floriade reclame. Dat de organisator het een succes vond is logisch die wil volgend jaar weer zakken vullen met ons geld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert