Openbare herdenking van illustere Almeerder

ALMERE
Er komt een openbare herdenking van de afgelopen woensdag overleden Almeerder Allard Veldhuis. De bijeenkomst vindt vrijdagavond plaats op de Esplanade in Almere Stad. De herdenking wordt georganiseerd door het comité 'een moment voor Allard'. De vrienden van Veldhuis besloten deze openbare herdenking te houden toen duidelijk werd dat de Almeerder in besloten kring wordt gecremeerd.

"Allard was er altijd bij en hij stond vanaf het begin in het centrum van de activiteiten die in de stad werden gedaan. Hij was raadslid, sinterklaas, organisator van het bevrijdingsfestival, jeugdwerker en binnenprater van de triatlon", zegt een van de organisatoren, Cees Amsing. Door al zijn werkzaamheden leerden veel Almeerders Veldhuis kennen. Het comité wil al deze mensen de gelegenheid bieden afscheid te nemen. "Zo'n illustere man vergeet je niet en mag je ook niet vergeten", aldus Amsing.

De korte herdenkingsbijeenkomst begint om half acht. Cees Amsing houdt een toespraak, er is een muzikaal intermezzo en 1 minuut stilte zal worden afgesloten met een klaterend applaus. Ook zullen er foto's van Allard Veldhuis te zien zijn. Na afloop kunnen de bezoekers nog verder praten in de Bierfabriek. Daar ligt ook het condoleanceregister. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert