Gemeenteraad stemt in met centrumplan Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER
De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft maandagavond ingestemd met het centrumplan voor Emmeloord. Een meerderheid tekende zich een paar weken geleden al af. 22 raadsleden stemden uiteindelijk voor, zes tegen. De tegenstemmers waren de PvvP, ONS Noordoostpolder en twee van de drie SP’ers.

Volgens wethouder Henk Suelmann is met het besluit een belangrijke stap gezet voor de uitvoering van de plannen, al is de eindstreep nog niet helemaal bereikt.

Over het moderniseren van het plein De Deel en het omliggende winkelcentrum wordt al jaren gesproken. Inwoners van Emmeloord reageerden eind mei positief op het laatste ontwerp voor het stadshart. In het plan is geen ruimte voor een supermarkt aan De Deel en wordt het plein niet bebouwd. Wel komt er meer horeca. Zo wordt er gedacht aan een paviljoen op De Deel.

reacties (8)

 • Sjaak

   

  Wat heerlijk dat die slome ondernemers naast de pot pissen, jaren lang hebben ze alles met de gemeente onderhands geritseld !!

  reageer
 • Poetsen en masseren?

   

  Dit College probeert stap voor stap een spinnenweb te maken om iedereen te vangen,lukt dat? Erg opvallend is dat enkele ondernemers nu pas hun invloed aanwenden. Gezien hun status kun je nu afvragen of hier een zuiverste spel gespeeld wordt.Als deze ondernemers zo begaan zijn met Emmeloord laat het dan ook zien door niet op het laatst de hakken in het zand te zetten. Merkwaardig blijft dat er een enkeling zijn kans pakt om er een slaatje uit te slaan ,dit noemt men meedenken?Schande om zo gebruik te maken van je onderhandelings positie!

  reageer
 • CJW

   

  Wat een kritiek weer! Er zijn flinke fouten gemaakt en er zijn miljoenen verspild, maar eindelijk is er inspraak geweest van de bevolking. Dat moet SP, ONS en PvvP toch aanspreken? Nu hopen dat het allemaal eindelijk ook wordt uitgevoerd!

  reageer
 • Jacob

   

  Hoeveel miljoenen euro's zijn al weggegooid en hoeveel word nog weggegooid. Ook Henk Suelmann heeft in de afgelopen 4 jaar nog niks gedaan. Misschien in 2027 de eerste steen ? Helemaal eens met de SP en ONS.

  reageer
 • let op!!!

   

  De lobby voor de spoorlijn is ook weer begonnen.... nu gaan we het centrum eindelijk herinrichten (lijkt het) en nu komt het spoorlijn verhaal weer de hoek om. Ik voorspel u: Er gebeurt niets, want stel je voor dat in 2023 wel de spoorlijn komt dan moet alles weer op z'n kop voor een treinstation.......

 • oudtante

   

  Ach het zal nog wel 10 jaar duren voordat er ook maar iets gebeurd daar. Gemeente NOP is niet zo snel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  PvvP, ONS en SP vonden het een goed plan maar omdat CDA, CU/SGP en VVD niet toelieten dat er toezicht kwam op de te maken kosten konden ze niet anders dan tegenstemmen. Alle voorstemmers hebben al die jaren geen toezicht gehouden op de kosten vandaar de grote verliezen. Omdat de meerderheid van gemeenteraad geen toezicht op de financiën wil houden kunnen we deze instelling beter afschaffen.

  reageer
 • Oma

   

  De deel maakt me geen moer meer uit . Ze hadden gewoon de deeltjes moeten laten staan . Eventueel opknappen . Had onderhand vele miljoenen kunnen besparen

  reageer
 • Jan

   

  De Deeltjes die een jaar of 30 geleden ineens moesten verdwijnen omdat er iets met De Deel zou gaan gebeuren.... Helemaal met u eens, de Noorse stenen lagen ook prima op de hoek.

 • Opa

   

  Ben benieuwd hoeveel geld dit project gaat kosten voordat de schop de grond in gaat.

  reageer
 • red

   

  Ik ook , want daar wordt niet over gesproken

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert