Onderzoek naar toerisme in de provincie

FLEVOLAND
Hoe kan Flevoland meer toeristen en bezoekers trekken en deze langer in de provincie houden? Dat willen de provincie Flevoland, Flevolandse gemeenten en Toerisme Flevoland graag weten. Daarom wordt er momenteel onderzocht hoe de recreatiesector er op dit moment voorstaat. 

De partijen zijn benieuwd of er nieuwe doelgroepen zijn en hoe het bedrijfsleven hiervan kan profiteren. Bedrijven worden geholpen om te kijken wat hun doelgroep is en hoe deze bereikt kan worden. 

Resultaten van het onderzoek worden dit najaar verwacht. Daarna wordt gekeken wat er mee gaat gebeuren. 

reacties (13)

 • Moraalridder

   

  Niet doen. Flevoland is te jong . Heeft geen geschiedenis behalve dan het sluiten van de dijk. Betondorp Lelijkstad nee, Almere met Flopiade helaas, Nop te kaal en de in Urk kun je dan een visje scoren en met een beetje geluk doet men mee met een verkleedpartijtje. Maar dan heb je heb je het ook wel zo'n beetje gehad. Alleen het jonge bos en Veluwemeer is een aanrader maar om daar dagen te blijven ? Ik betwijf het.

  reageer
 • Voor Nop

   

  Flevoland heeft een boodschap en Noordoostpolder als oudste polder helemaal. Samen met Urk en Wereldergoed Schokland promoten. Wij moeten het unieke van ons gebied vaak zelf nog ontdekken.

  reageer
 • Hannes

   

  Waarom doet Amsterdam, Marken, Volendam, en oude hanzesteden het zogoed; dat is toch duidelijk te verklaren!! Een samenwerking met Noord -Holland om een toeristische veerdienst in te zetten zou zeker een impuls geven; dan elkaar maar te concurreren! En een extra impuls voor de water en vaarrecreant zal zeker goed doen!! Nogmaals toeristen zien graag karakteristieke steden en dorpen! Dus bouw het Kasteel met al zijn mogelijkheden eindelijk en keer af!!

  reageer
 • Manon Hellendoorn

   

  Ik vindt dat Flevoland best wel Wat recreatie gebieden heeft waar het tamelijk druk is bijv wellewaard bij ons in Emmeloord

  reageer
 • DicK

   

  Kansloze missie

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • in Lelystad valt niets te beleven,dat gare batavia is een ieder ook zo uitgekeken,

  reageer
 • alex k

   

  Amsterdam heeft heel veel kunst in het magazijn liggen. Haal het naar Almere, voor het Rijksmuseum Flevoland

  reageer
 • Barbara

   

  Flevopolder is leuk voor een dagje. De overige toeristen rijden er snel door-,of langs heen naar andere bestemmingen. Lelystad ligt immers centraal in Nederland en zorgt voor veel doorgaand verkeer. Voor de inwoners gelden andere "toeristische" mogelijkheden, pak een fiets en je kunt minstens een paar jaar vooruit voor je in alle hoeken en gaten veel bijzonders heb kunnen meemaken.

  reageer
 • Kaassie

   

  Sportief hebben we nu al wel wat te bieden. Dit moeten we uitbreiden met meer sport: boot en kano verhuur, toeristische routes maken enz. en en : gebruik maken waar we beroemd om zijn: de windmolens. Hier kunnen we het volgende voor ontwikkelen : route langs de laagste en de hoogste . Windmolen bezichtigen van binnen, Windmolen-jumpen, windmolen abseilen, windmolen beklimmen met touw en of hand greepblokjes. Enzovoorts , lijkt mij de trekkers van Flevoland worden.

  reageer
 • Maartje

   

  Meer toeristen trekken terwijl je het vliegveld Lelystad gaat uitbreiden? Welke toerist kiest er nu voor de geluids- en stankoverlast die dit vliegveld de Flevolanders gaat bezorgen?

  reageer
 • Dirk

   

  Beste Maartje, pak eens de trein naar Schiphol en ga daar eens de toeristen tellen die op het vliegveld afkomen en ook nog eens een aardig bedrag betalen om met een bus meer achter de schermen van Schiphol te zien. Niet helemaal van deze wereld gezien de opmerkingen die je maakt.

 • Stevie

   

  De toerist die met het vliegtuig komt misschien ?

 • KC

   

  Wat dacht je van dat in de ene gemeente toeristenbelasting betaald en in de andere niet?

  reageer
 • Karel

   

  Hopeloze missie. Vakantie en Flevoland, ik kan er niets bij verzinnen. Behalve een bezoekje aan de Oostvaardersplassen en vooral de architectuur van de binnenstad. Ik denk dat er beter onderzoek gedaan kan worden om de mensen die hier wonen ook te behouden voor Flevoland. Met andere woorden: hoe plezierig is het om in Flevoland te wonen? Maar dan ook de conclusies trekken, gemeentes!

  reageer
 • Van Haven

   

  Ik vind het heel plezierig om in Flevoland te wonen. Voor mensen die van rust en ruimte houden heeft de provincie genoeg te bieden. We wandelen bijv graag in de Laakse Slenk of in de Stille Kern. Watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Liefhebbers van moderne architectuur ook etc... Dan heb je bijv nog de Batavia, de Orchideeënhoeve, in het voorjaar de bollenvelden .... Mensen die houden van vakanties met instantvermaak hebben hier niets te zoeken, maar persoonlijk vermijd ik dat soort plekken.

 • Mar

   

  Nu een onderzoek naar hoe het er voor staat binnen de recreatiesector? En over een poosje laagvliegende vliegtuigen van en naar Lelystad Airport, over grote delen waar ook recreatie plaatsvindt? Heeft dat nog wel zin? Toeristen die willen genieten van de rust, zullen straks wegblijven. En op een camping tot rust komen terwijl vliegtuigen tussen 600 en 900 meter afstand boven je hoofd overvliegen is er niet meer bij. De meetgegevens kun je misschien wel gebruiken om over een poosje de verschillen in kaart te brengen... na 2019 nog maar eens om te meten wat de schade is?

  reageer
 • Hans Keuper

   

  De spijker op de kop, Mar! Dank! Hoewel Flevoland wel zeer aantrekkelijk is voor toeristen die van windturbines en verpeste vergezichten houden! En voor de liefhebbers van dierenleed onder de toeristen zijn er 'De Oostvaardersplassen' ....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert