Media036 verliest kort geding tegen Almere Deze Week

ALMERE
De Almeerse krant Almere Deze Week hoeft een artikel over de voormalige lokale omroep Media036 niet te rectificeren. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Op 7 juni publiceerde de krant een verhaal over mismanagement bij de omroep, die inmiddels is opgeheven. Oud-bestuurders Willem Miermans en René Eijbergen waren van mening dat de eer en goede naam van Media036 en de bestuurders is aangetast. Er zou te weinig onderzoek zijn gedaan en geen hoor- en wederhoor zijn toegepast.

Almere Deze Week gaf aan dat er wel degelijk bronnenonderzoek is gedaan en dat de omroep tevergeefs om commentaar is gevraagd. De rechter geeft de krant daarin gelijk.

reacties (8)

 • W.A. Kolthoff

   

  Het bestuur of de individu WM van Media036 heeft er, volgens insiders, een puinhoop van gemaakt. Daarbij misbruikt men de media, die in geval van Advertentie Deze Week, een belang heeft in deze. Al lange tijd trekken zij op met de Almeerse Omroep Stichting die eerder naast de zendvergunning greep door de keuze op Media036. Ook extern is er veel druk gezet op het omvallen van Media036, met nWM. ame door eerder genoemde partijen. De schijn tegen WM of Media036 was al gewekt voordat hij goed en wel was gestart. Nu gaar de AOS als opvolger een poging doen het stokje over te nemen. LET OP. De initiatiefnemer hierachter is erger dan WM. Eerder heeft hij de Stadsomroep willens en wetens laten omvallen met politieke druk omdat hij daar geen zeggenschap meer had. Feiten. Geen smaad of laster, google maar of informeer bij voormalig vrijwilligers.

  reageer
 • Van Haven

   

  Ik ken de man niet, maar ik lees in het artikel iets anders dan u schrijft .... Er staat niet dat de rechter een uitspraak over deze mijnheer deed, maar over het feit of de krant voldoende aan hoor em wederhoor gedaan heeft ...

  reageer
 • Jan D

   

  Eindelijk! Nu de gemeente nog tegen Willem M.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Wanneer is rechtzaak met de schuldeisers?

  reageer
 • Jan

   

  Miermans is de meneer de cactus van Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Nu maar hopen dat we een tijdje van Willem M. af zijn. Ik denk dat Almere wel een keertje klaar is met die man.

  reageer
 • JanDee

   

  Dat heet geRECHTigheid! Miermans zou er verstandig aan doen zich wat bescheidender op te stellen en zijn puinhopen dit keer netjes af te handelen.

  reageer
 • Rutger

   

  Ook de rechter heeft vastgesteld dat Miermans een leugenaar en luchtfietser is. Fijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert