Man die bij rechtbank op zus schoot blijft in de cel

LELYSTAD
De 26-jarige man die in februari net buiten de rechtbank in Lelystad op zijn zus en haar vriend schoot, blijft voorlopig in de cel. De rechtbank heeft dinsdag het voorarrest van de Lelystedeling met drie maanden verlengd. De zaak diende in de extra beveiligde bunker in Amsterdam.

De advocaat van de 26-jarige man had gevraagd hem in afwachting van het vervolg van zijn rechtszaak vrij te laten. De rechtbank wees dat af. De samenleving is volgens de rechter nog steeds heel erg geschokt doordat de verdachte op klaarlichte dag op de openbare weg heeft geschoten. De zus raakte gewond bij de schietpartij. De verdachte heeft daarnaast ook haar hoofd onder water gehouden.

Het OM beschuldigt de Lelystedeling van dubbele poging tot moord uit eerwraak. Zijn zus en haar vriend hadden in de rechtbank net een verklaring afgelegd. De verdachte ging met zijn vader al eerder langs bij de vriend omdat ze het niet eens waren met de relatie van zijn zus. Bij die ruzie werd ook al geschoten.

reacties (4)

 • Henk

   

  Haha en de advocaat had bij een vlucht van zijn cliënt natuurlijk gezegd dat hij dat nooit verwacht had. Zijn cliënt is immers geen nederlander dus die was "ineens" naar zijn thuisland gegaan.... lang leve de advocatuur NOT

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die advocaat kon het proberen. Je weet het nooit met die rechters.

  reageer
 • ghtr

   

  Opsluiten in de gevangenis waar de rest van zijn familieleden ook zitten

  reageer
 • Bas

   

  Gezellige familie!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert