Bewoners mogen stemmen voor variant Windpark

ALMERE
Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West kunnen vanaf vandaag hun mening geven over de inrichting van windpark Jaap Rodenburg in Almere. Zij kunnen kiezen uit vijf varianten die vorige maand tijdens een bijeenkomst zijn gepresenteerd. 

Omwonenden krijgen deze week een brief met een inlogcode. Met die code kunnen ze online hun voorkeur doorgeven. Aan de hand daarvan wordt één voorkeursvariant gekozen waar de gemeenteraad later over spreekt. 

Burgercoöperatie Almeerse Wind en Nuon willen het bestaande Windpark Jaap Rodenburg in Almere Pampus vernieuwen. Er komen dan uiteindelijk minimaal 9 en maximaal 14 nieuwe windmolens in het gebied te staan. Die moeten een hoogte hebben van 150 meter, 50 meter hoger dan de huidige molens. Ook zijn er verschillen in energieopbrengst en afstand tot de huizen. Het nieuwe windpark wordt in 2021 gebouwd.  

De nieuwe windmolens blijven staan tot in ieder geval 2035. Tot die tijd verwacht de gemeente geen bebouwing in Almere Pampus. De bedoeling is dat het nieuwe windmolenpark groene stroom produceert voor 22.000 inwoners.

reacties (3)

 • gjb

   

  Wat een NEP-actie . . . de uitslag staat van tevoren al vast. Lees de verschillende omschrijvingen en je weet al wat het worden gaat. Gewoon geldverspilling dus deze nep-inspraak.

  reageer
 • Bo

   

  Kiezen uit 5 varianten is geen stemmen: je kan niet tegen het onzinne plan stemmen!

  reageer
 • Rob

   

  Bewoners mogen kiezen, je wordt doodziek van die windmolens, heel Flevoland staat er al vol mee. Bouw die dingen alleen op de Noordzee en bouw die windmolens niet door als onkruid op het vaste land. Doe meer als het dan toch al moet met zonnepanelen op kantoren en andere hoogbouwflats.

  reageer
 • Ed

   

  De kwaliteit van de leefomgeving doet er kennelijk niet zo toe in Flevoland. Waarom plaatst men geen windmolens op de Hilversumse heide of bij de soesterduinen? Eenvoudig omdat men het daar niet wíl en assertief genoeg is om het tegen te houden!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert