Mogelijk nieuwe zorglocatie voor jongeren én ouderen samen

ALMERE
Almere krijgt mogelijk een nieuwe zorglocatie waar 24-uurs zorg wordt aangeboden aan jongeren en jong-volwassen met psychiatrische problemen en ouderen die lijden aan dementie of Alzheimer. Zorginstelling Pi-groep en Woonzorg Flevoland hebben daarvoor een intentieverklaring getekend.

De organisaties willen een geschikte locatie in Almere zoeken waar de zorg van de jongeren goed gecombineerd kan worden met de zorg voor de ouderen. Ze hopen dat deze vorm interactie tussen beide groepen oplevert. Zo kunnen ze samen een spelletje doen en elkaar aandacht en gezelligheid geven.

Beide organisaties willen met deze samenwerking ook gebruik maken van elkaars kennis, kunde en voorzieningen.

reacties (2)

 • Emma

   

  Daar heb ik positieve dingen over gehoord van elders in het land. Even wennen uiteraard, maar er kunnen voordelen aan zitten. Zou mooi zijn als het ook hier een succes blijkt.

  reageer
 • Barbara

   

  Ze bedoelen eigenlijk, we gooien alle dwazen op een grote hoop. Men kan hen beter een telefoontje cadeau doen om daar de 24 uur's eigen zorg mee te kunnen vervolmaken, dat doen de "gezonde" mensen toch ook zo? Die z.g interactie zie ik niet zo zitten, men gaat zich snel ergeren, ze zijn immers spiegels voor elkaar?

  reageer
 • Emma

   

  Ik neem aan dat de eerste zin sarcastisch bedoeld is... maar het staat zo erg respectloos. Waarom zouden mensen van verschillende generaties zich meer aan elkaar ergeren dan wanneer je leeftijdgenoten bij elkaar hebt? Geef het een kans !

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert