Hoogbejaard stel kan niet samenwonen door wachtlijsten ouderenzorg

FLEVOLAND
90 en 89 jaar oud zijn ze. Het echtpaar Ted Upstone en Maria Bleker uit Lelystad. Lang woonden ze zelfstandig in één huis, maar door hun hoge leeftijd is dat niet meer mogelijk. Ze hebben namelijk hulp nodig. Graag zouden ze samenwonen in een verpleeghuis, maar dat lukt niet. Er is een wachtlijst. Nu zitten ze noodgedwongen gescheiden van elkaar in één woonzorglocatie. "We hebben allebei een klein kamertje", zegt Maria. 

Volgens Woonzorg Flevoland, dat verschillende verpleeghuizen in onze provincie bezit, is het verhaal van Ted en Maria geen uitzondering. “We hebben gemiddeld 70 tot 80 mensen die op de wachtlijst staan voor onze verpleeghuizen” aldus directeur John Bos.

Woonzorg heeft de problemen vorig jaar aangekaart in politiek Den Haag. Toch lijkt er nog geen directe oplossing te zijn voor de wachtlijsten. Bos hoopt dat er structureel meer budget komt, omdat het er anders naar uitziet dat de wachtlijsten verder gaan groeien.

Eén van de plannen die Woonzorg verder heeft om de wachtlijsten tegen te gaan, is het bouwen van 36 appartementen aan de Plaats 1 in ‘t Lelycentre. Of dat ook door kan gaan is nog onduidelijk.

reacties (21)

 • Barbara

   

  En Thomas, ruim van een verzorgingsstaat profiteren of geprofiteerd hebben, geldt zeker niet voor mensen die in eerste instantie de eigen verantwoordelijkheid voor ziekte en gezondheid voor eigen rekening hebben weten te nemen.

  reageer
 • Cees Dekker

   

  Dit soort schrijnende berichten zullen we wel vaker gaan zien. Ligt geheel in de lijn der verwachtingen, als je in aanmerking neemt dat de Nederlandse Overheid/politici er voornamelijk op uit is/zijn, te besparen op zorgbehoeftige ouderen (maar ook op defensie), om onbelemmerd geld te investeren in de schuldenlast van zuidelijke EU-lidstaten en het welkom heten van instromelingen, die het natuurlijk aan niets mag ontbreken. Bijvoorbeeld 600.000 euro voor een luxe villa voor jeugdige asielzoekers. Dat kan dan weer wél. De reageerders die dit zo erg vinden voor dit echtpaar, zouden zich eens kunnen beraden over hun stemkeuze bij de komende verkiezingen. Die verkiezingen komen wellicht eerder dan velen denken. Als er niet anders gekozen wordt, geldt slechts het adagium "Niet klagen, maar dragen".

  reageer
 • Ikke

   

  Omdenken; 2 kamers.... 1 als woonkamer, 1 als slaapkamer.....

  reageer
 • Barbara

   

  Wat zien deze twee mensen er trouwens flitsend uit! Je krijgt toch als meneer Bos zijnde onmiddellijk zin het vuur uit je sloffen te gaan lopen i.p.v hen voor een camera te willen zetten!.Goed idee van @Ina..

  reageer
 • Thomas

   

  Welkom in de situatie waarin de meeste jongeren zitten. Maar die hoor je niet eeuwig klagen...

  reageer
 • Karel

   

  Zo, jij durft, zeg! Het gaat hier om het scheiden van twee hoogbejaarden. Twee mensen van alledag die alleen nog hun allerlaatste tijd van leven met elkaar willen doorbrengen, die ga je dus niet scheiden! Mensen die trouwens de weg hebben gebaand voor een leven waarvan ook jongeren zoals jij de vruchten nu van plukken. Toen deze mensen jong waren, was het niet ongebruikelijk om na het trouwen bij de ouders in te gaan wonen. Niet omdat ze dat zo fijn vonden, maar omdat er toen helemaal geen woonruimte beschikbaar was.

 • Joke

   

  Waarschijnlijk ben jij niet hulp behoevend. Wat een lef om jongeren met 2 zeer oude,hulp behoevende mensen te vergelijken.Het gaat niet over klagen maar over 2 ouderen die uit elkaar getrokken worden..

 • laat alle reacties zien
 • Joke

   

  Werkelijk waar waar zijn wij mee bezig ! Schandalig dat er zo met mensen om gegaan wordt .Perfect overheid!!!!!!Wat een zorg beleid!!!Goed gedaan zorgmanagers!!!!!Vooral bezuinigen op de mensen die ons land groot gemaakt hebben!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • Joke

   

  Werkelijk waar waar zijn wij mee bezig ! Schandalig dat er zo met mensen om gegaan wordt .Perfect overheid!!!!!!Wat een zorg beleid!!!Goed gedaan zorgmanagers!!!!!Vooral bezuinigen op de mensen die ons land groot gemaakt hebben!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • Joke

   

  Werkelijk waar waar zijn wij mee bezig ! Schandalig dat er zo met mensen om gegaan wordt .Perfect overheid!!!!!!Wat een zorg beleid!!!Goed gedaan zorgmanagers!!!!!Vooral bezuinigen op de mensen die ons land groot gemaakt hebben!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • Ina

   

  De oplossing lijkt me simpel.Twee kamers in één zorglocatie? Dan maak je toch van de ene kamer je slaapkamer en van de andere je woonkamer? Beetje creatief denken als zorglocatie/ verzorgenden en er is een -voorlopige- oplossing.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit is ronduit schandalig. Het kan gewoon niet waar zijn. Voor statushouders komen complete huizen beschikbaar. Onze hoogbejaarden worden van elkaar gescheiden. Hier moet gewoon per direct iets voor geregeld worden.

  reageer
 • .\/\/. (de echte)

   

  Nou, regel het dan! Klagen is makkelijk, maar iets doen....net wat minder vrijblijvend.

 • piet

   

  schandalig ik heb er geen worden voor en dat oo je oude dag wordt je uit elkaar gerukt pfff

  reageer
 • Zielig

   

  Dit vind ik echt zielig en onaanvaartbaar. Dit kan echt niet . Hier moet een oplossing voor komen om deze mensen de laatste jaren van hun leven samen te laten zijn. Heb eerbied voor deze mensen op hoge leeftijd. Ze hebben ons land na de oorlog opgebouwd en nu zetten we ze apart. MOET NIET KUNNEN

  reageer
 • Eric

   

  Waar ik dan kwaad om kan worden, is dat onze medelanders in aanmerking komen voor gezinshereniging en huisvesting. En dan gewoon hier op je oude dag uit elkaar gerukt worden.

  reageer
 • Karel

   

  Ja, precies! Het klopt van geen kanten!

 • almeertje

   

  In en in triest. Vreselijk om gescheiden te moeten gaan wonen. Den Haag toch. Dit kan toch niet. Waar zijn we mee bezig.

  reageer
 • Karel

   

  Schandalig dat dit gebeurt en zo droevig voor deze twee hoogbejaarden! Mensen op zo'n hoge leeftijd nog uit elkaar halen kan toch niet. Dit is slechts een klein stukje van veel persoonlijk leed, met dank aan de overheid voor alle verkeerde bezuinigingen in de gezondheidszorg.

  reageer
 • Jan2

   

  Dit is welvaartsstaat nederla nd! Waarin politici geldverslindende prestige projecten belangrijker vinden dan ouderenzorg en gezondheid in het algemeen! Helaas hebben we ze zelf gekozen

  reageer
 • Jos

   

  En toch kan ik het wel begrijpen, als je hier binnen een paar maanden een plek voor twee voor moet hebben betekend dat ook dat je op andere momenten te veel plekken vrij hebt. Hoe lang staan ze al ingeschreven?

  reageer
 • Roel

   

  In en in triest.

  reageer
 • Popje

   

  Heel erg als je op deze leeftijd zo uit elkaar moet.

  reageer
 • Jan.

   

  Echt waar? Stelletje gekken wie haalt het in zijn hoofd om dit te bedenken!

  reageer
 • Barbara

   

  Meneer Bos komt eens in de zoveel jaar met een zelfde bericht het nieuws in. Lijkt me toch een vervelend baantje worden steeds in herhaling te moeten vallen.

  reageer
 • Hans

   

  Nog triester! En zo worden de mensen die Nederland hebben opgebouwd bedankt! Door: ik hoef geen namen te noemen want ze vallen met bosjes om wegens corruptie en vriendjes politiek.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert