Fors meer woningen verkocht

FLEVOLAND
Flevolandse woningen zijn erg in trek bij huizenkopers. Volgens de makelaarsvereniging NVM is de populariteit van Almere als zoekterm op Funda het hardst gestegen. Daarnaast is vooral in Lelystad de woningverkoop enorm gestegen. In het tweede kwartaal van 2017 werden er 48 procent meer woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is de grootste stijging van heel Nederland.

Het is dus een goede tijd om je huis te verkopen, maar aan de andere kant waarschuwt NVM ook. Het aantal huizen dat te koop staat neemt af. Hierdoor blijven prijzen stijgen, maar wordt het dus ook steeds moeilijker om een huis te kopen. De NVM adviseert om in te zetten op nieuwbouw.

Almere hoort nu bij de regio waar krapte heerst volgens de NVM. Net als de Randstad, Eindhoven en Groningen. In Almere zijn er ook meer huizen verkocht dan vorig jaar, maar slechts een stijging van 4 procent. De prijs ging wel hard omhoog, ruim 16 procent. Gemiddeld ging een Almeers huis binnen 5 weken van de hand voor een prijs van 226.000 euro. 
[https://localfocus2.appspot.com/596765e2d73ea]

reacties (8)

 • Bas

   

  Percentages zeggen niks als je er niet de aantallen bij zet.

  reageer
 • Ester

   

  Ik wil mijn woning ook te koop zetten, probleem is door werkeloosheid krijg ik geen nieuwe hypotheek. En wil graag goedkoper willen wonen.

  reageer
 • HH

   

  Dan neem je je oude hypotheek toch mee? Als je goedkoper wil gaan wonen, is dat geen probleem. Alleen maar minder risico voor de bank als je werkloos bent. Een nieuwe hypotheek zul je inderdaad niet krijgen, maar je huidige hypotheekverstrekker heeft een probleem, waarvan hij alleen maar blij wordt als dat probleem kleiner wordt.

 • Jo

   

  Gekocht door huisjesmelkers, om het verder te kunnen verhuren!

  reageer
 • Boels

   

  Het aantal verkochte woningen zegt in feite niets over de woningmarkt als het totaal aantal woningen in particuliere handen niet wordt genoemd. Hoeveel koopwoningen werden er in 2016 opgeleverd en hoeveel is er in aanbouw?

  reageer
 • Jos

   

  En dat allemaal door de komst van de Floriade. Wat mij betreft mag er nog wel een paar miljoen extra bij!

  reageer
 • HH

   

  Nee, door de woningschaarste in Noord-Holland, met name Amsterdam. Woningzoekers wijken noodgedwongen uit. Zodra ze een huis in Noord-Holand kunnen krijgen, zijn ze weer weg.

 • Ikke

   

  En jij denkt serieus dat er mensen zijn die een huis in Almere kopen omdat de Floriade komt? Nou, dan zeg ik: koop een huis in Almere, daar hebben ze luchtkastelen! Overigens verkoopt het inderdaad sneller. Maar er blijven ook huizen nog erg lang in de verkoop......

 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  In mijn omgeving herken ik dit absoluut niet.

  reageer
 • Flevo

   

  Ik wel.( Ik woon en werk in Almere) Huizen worden snel verkocht. Er komen ook veel kijkers als er een huis te koop staat. Ik ken ook relatief veel jongeren die de laatste tijd een huis kochten of er naar op zoek zijn.

 • peter van den bemt

   

  Yeahhh, Almere is weer in trek. Of toch niet: In Almere zijn er ook meer huizen verkocht dan vorig jaar, maar slechts een stijging van 4 procent. Dat valt, gezien de grote behoefte, dus vies tegen. Gelukkig (????) gaan wel de prijzen omhoog. Als de belangstelling voor Almere zo zuinig blijft, zal het zeker helpen dat de prijzen omhooggaan (........) Gelukkig wordt de stad in haar groen (go greener) erg goed onderhouden. De gemeente laat haar, onder de blinde obsessie voor de Floriadewijk, flink verloederen. Ook niet echt om als koper enthousiast over te raken.

  reageer
 • dave

   

  lelystad 48% meer verkopen, hoogst van nederland.

  reageer
 • jan r. bakker

   

  48% van nul is nog steeds nul...... Dave moet maar een baan in de politiek zoeken, daar zijn ze ook zo goed in het zodanig uitleggen van cijfertjes dat die vooral in het eigen straatje passen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert