Veel wegwerkzaamheden tijdens zomermaanden

FLEVOLAND
De provincie Flevoland is deze zomermaanden druk bezig met het verbeteren en vernieuwen van een groot aantal wegen. Dat wordt juist in deze periode gedaan omdat er in de vakantieperiode minder verkeer is. 

Dennis Zunnebeld van de provincie erkent dat er veel wegen tegelijk worden aangepakt. "Alle werkzaamheden vallen toevallig nu even samen", vertelt hij. "Maar we kijken wel kritisch naar de afstemming daartussen." 

Waar wordt er gewerkt?

ALMERE
In Almere wordt er gewerkt aan de Hogering en de Waterlandseweg.
De Hogering wordt in gedeeltes aangepakt, zodat niet de hele weg dicht hoeft. Op 3 september moet alles weer klaar zijn.
Ook aan de Waterlandseweg wordt gewerkt. De weg wordt verdubbeld waardoor die twee keer tweebaans wordt. In november moet de weg weer open zijn. 

ZEEWOLDE
In Zeewolde wordt de weg en het fietspad van de Zeewolderdijk verbreed. Ook wordt het asfalt van het fietspad vervangen door beton. Verder wordt het hekwerk tussen de rijbaan en het fietspad weggehaald. Begin augustus gaat de weg weer open. 

DRONTEN
Bij de Passage in Dronten is een groter project bezig, waarbij er tussentijds verschillende afsluitingen zijn. Er komt een parallelweg naast de Dronterringweg voor doorgaand verkeer. Het bestemmingsverkeer gaat dan over de bestaande weg. Eind van het jaar moet het hele project de Passage klaar zijn. 

reacties (7)

 • Merreha

   

  Op zich de juiste periode gezien de drukte. Maar zo langzamerhand beginnen alle werkzaamheden toch wel te irriteren. In en rond Almere zijn zoveel wegen, fietspaden afgesloten dat je onderhand continu aan het omrijden bent.

  reageer
 • Moraalridder

   

  Goed bezig. Goed gepland (tijdens de vakanties) Hopelijk voorzien ze Dé wegen gelijk van flitspalen

  reageer
 • Bas

   

  En wanneer pakken ze de a6 van Lelystad naar Emmeloord nou eens aan. Stuiter daar bijna van de a6 maar daar doen ze niks aan.

  reageer
 • Tamara

   

  Zachter rijden! Ik heb geen last van stuiteren

 • Hans

   

  Vergeet het plaatsen van een nieuwe duiker tussen Swifterbant en Dronten niet.. Ook het tegelijk afsluiten van wegen in het buitengebied wegens overlast maakt de situatie tussen Swifterbant en Dronten lastig.

  reageer
 • Kees

   

  En de wegen in het buitengebied van dronten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • slim

   

  Dennis Zunnebeld ""Maar we kijken wel kritisch naar de afstemming daartussen." Er na kijken doen velen met hem, maar er ook daadwerkelijk er iets mee doen?? Dat wordt in mijn ogen overgeslagen?

  reageer
 • thijs

   

  En dan wordt de A6 bij Almere nog niet eens genoemd 😜

  reageer
 • Peter

   

  Is geen provinciale weg!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert