Al 20 ondernemers gevonden voor 'Zon voor NOP'

NOORDOOSTPOLDER
Zo'n 20 ondernemers in de Noordoostpolder willen zonnepanelen op hun dak plaatsen. Samen zijn ze goed voor meer dan 20.000 panelen. 

De gemeente Noordoostpolder wil in 2030 volledig energieneutraal zijn. Daarom roept ze bedrijven op om zonnepanelen te plaatsen onder de noemer 'Zon voor NOP'. Ook als de ondernemers geen geld hebben kunnen ze meedoen. Dan kunnen ze hun dak beschikbaar stellen voor de gemeente in ruil voor een goedkoop tarief voor groene stroom. 

Voor alle deelnemers is subsidie aangevraagd. De komende periode volgen er gesprekken over de financiering en uitvoering van het project.

reacties (1)

  • Boels

     

    Ik snap niets van de kreet "energie neutraal" voor een gemeente. Als de zon niet schijnt (en het niet voldoende waait) dan stopt iedereen met de activiteiten die electriciteit nodig hebben? Voor elke kWh "hernieuwbaar" moet er een fossiele kWh in standby staan door het wisselend aanbod van "hernieuwbaar". Kennelijk hebben notabelen het eenvoudig rekenen in de ban gedaan en denken ze dat gewone burgers dat ook gedaan hebben.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert