Pauli: Almere barst van de duurzame mogelijkheden

ALMERE
De Belgische duurzaamheidseconoom Gunter Pauli ziet allerlei duurzame kansen en mogelijkheden voor Almere. De ideeën die hij opdeed tijdens zijn driedaagse werkbezoek presenteerde hij donderdag voor een zaal belangstellenden in het stadhuis.

Volgens Pauli kan Almere geld verdienen door bijvoorbeeld energierepen te gaan produceren met de noten, zaden, bessen en honing die in Almeerse bossen groeien. Van gist uit het bos kan brood en bier worden gemaakt. De klei uit het Weerwater kan gebruikt worden als bouwstof voor woningbouw. Almere bulkt volgens Pauli van de duurzame kansen. 

Pauli was drie dagen op werkbezoek in Almere om de gemeente te adviseren over het hergebruiken van energie. De gemeente nodigde hem uit omdat de stad uiterlijk in 2022 energieneutraal wil zijn. Pauli hoopt dat zijn visie inspireert om nieuwe, duurzame initiatieven te ontwikkelen. Hij sprak met meer dan honderd bestuurders, ondernemers en bewoners over lokale en duurzame oplossingen die volgens hem aansluiten bij wat Almere al biedt.

reacties (12)

 • Rob

   

  Ik eet op Texel regelmatig ijs van de bereidt van de melk van aldaar gestalde koeien. Zoiets heet een natuurijsboerderij.

  reageer
 • Hannes

   

  Dat wist men al decennialang geleden!!

  reageer
 • Tsja

   

  Cliché diarree..... Geniale samenvatting van de acties van deze heer pauli.

  reageer
 • Boels

   

  Zo gaat het met het overgrote deel van "groene" plannetjes: even nadenken en ze zijn rijp voor de prullenbak. Schandalig dat B&W en de Raad tijd en geld vrij maken om deze onzin aan te horen. Alsof er geen problemen in Almere zijn.

  reageer
 • KC

   

  Uit diverse onderzoeken van de baksteenindustrie is gebleken dat de Flevolandse klei totaal ongeschikt is voor het produceren van bakstenen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  Nou ik ben er geweest en deze open deur presentatie heft niets maar dan ook niets met een visionair te maken. Dit was gewoon het ene cliche na het andere oplepelen. Dit had mijn kind van 8 ook kunnen vertellen. Maar toch toucheert deze luchtbel voor drie daagjes een gage van enkele 10 duizenden euro's

  reageer
 • Hannes

   

  Deze duurzame ontwikkelingen, zijn al eeuwen bekend! Zelfs bij de Papua's in Nieuw-Guinea; en velen waardevolle volksstammen! Alleen wordt het in velen landen over de wereld; nu geproduceerd met nieuwe technologieën! (Zou maar oppassen met het uitbaggeren van het Weerwater, anders zakt nog het onnodige duurzame Floriade/woonwijk, de klei in... "Hoe diep kan men nog baggerren met alle fantasieën, om de Floriade tot stand te brengen!!"" ..." Vraag dat maar aan de klompenmaker!!""

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het verschil tussen een visionair en een praatjesmaker is vaak nauwelijks met het blote oor waar te nemen.

  reageer
 • nepotist

   

  Dit heerschap is ingehuurd door een adviesburo welke hele nauwe banden heeft met dhr Herrema. Dit wetende dan weten we ook hoe de hazen lopen. of liever gezegd de geldstromen.

  reageer
 • nee toch

   

  Wil diegene die de uitgave aan deze chliché diarree gefiateerd heeft op het gemeentehuis even opstaan? Ik heb zelden zo'n onzin gezien en gehoord. Je zou bijna kwaad worden als je weet dat dit met jouw belastingcenten betaald is

  reageer
 • Leo

   

  Die bomen met noten en zaden zijn al kaal geplukt voordat ze rijp zijn dus succes 😂

  reageer
 • Jos

   

  De Greet Hofmans van de Almeerse bestuurders. Heeft hij ook kaboutertjes gezien. Die kunnen het groen duurzaam gaan onderhouden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert