Mus opgevangen in verzorgingshuis De Regenboog

DRONTEN
Een bewoner van woonzorgcentrum de Regenboog heeft de verzorging van een musje op zich genomen. Het vogeltje was uit het nest gevallen, op het balkon van de man.

De medewerkers vroegen zich af hoe nu verder met de zorg voor het musje. "Gelukkig was daar een van de bewoners die een gedreven vogelvriend blijkt te zijn," aldus verpleegkundige Roel Mulder van De Regenboog. 

De bewoner, die zelf ook hulp nodig heeft, heeft op provisorische wijze iets opgezet voor de mus. In een oud bakje van een chinees restaurant krijgt de mus met een spuitje wat water. Ook vangt de man insecten voor het vogeltje.

Johan Cruijff
Het gaat tot nu toe goed, en volgens Coloriet waar De Regenboog onder valt groeit de mus als kool en maakte 'ie een enorm kabaal. Omdat de vogelvriend een Ajax-fan is, kreeg de mus de naam: Johan Cruijff nr 14.

reacties (7)

 • Huismus Bescherming Nederland

   

  Is alles nog goed met de kleine en met de "vader"? . Hopelijk ben ik niet te laat met reageren en leeft het grutje nog., Hier in ieder geval de handleiding: - GEEN water meer geven; Geeft u vloeistof, dan loopt dat heel erg snel de longen in, krijgt het dier ontsteking, en sterft het. Dat is niet nodig. Dus ik hoop dat het nog in leven is!! - beest stikt op dit filmpje van de HONGER niet dorst. - Vocht voor een jonge huismus moet met het voedsel mee komen. Vandaar maden. (sappig) - de kleine moet iedere 25 minuten tot een half uur ongeveer 6 maden krijgen. - Van de maden moet de kop af zijn geknipt. - De maden te eten geven met 2 stokjes of met een puntig pincet; achter op het tongetje. Daar zitten bleke weerhaakjes als u goed kijkt. Dus ontsnappen doet een prooi niet snel. - Waar haal je maden; naar de "hengelsportwinkel" en een doosje maden halen. - Maden in warm waren afspoelen, en - per voerbeurt 6 maden de kop er af knippen. - GEEN voorraad maken, want een dode made wordt een soort lijm, en dat krijgt zo'n grutje niet meer weg. . Aan het grutje te zien hebt u nog een dag of 6 te gaan voordat het begint te fladderen. Dan zal het beter af zijn in de vogelopvang, want het zwaarste werk hebt u dan gedaan, en de kleine kan dan "socialiseren" zonder dat dat nog heel veel extra werk kost. . Alles goed met de kleine en de vader? Ik hoop het van harte, want het is een fantastische ervaring om zo'n grutje op te voeden. . Heel veel succes! . mvg LK Huismus Bescherming Nederland

  reageer
 • Moraalridder

   

  Geweldig voor zo'n man. Lekker doorgaan. En niet aan derden dierenambu oid meegeven. Zij maken je blij met een dode mus.

  reageer
 • Uhm...

   

  Heerlijk nieuws dit! Word je hier niet blij van, scroll dan door en laat de rest van de wereld er wel van genieten.

  reageer
 • piet

   

  onzin dit gaat helemaal goed komen met dat vogeltje anders was het vogeltje er al niet meer geweest helemaal top het is voor beide patijen goed mensen laat bemoeien eens een x

  reageer
 • Henri

   

  Het houden van deze wilde vogels is verboden gesteld in de flora en faunawet. Hier staan best pittige boetes op. Ondanks de goede bedoelingen van de Regenboog en de bewoner slaan ze hier de plank stevig mis. De opvang en zorg van in het wild levende dieren hoort bij de daarvoor aangewezen opvang instanties.

  reageer
 • Ik

   

  De flora en faunawet is vervallen wijsneus.

 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Hoogwaardig nieuws. Lijkt wel hart van nederland.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Heel erg aandoenlijk natuurlijk. Maar hadden ze er maar van afgebleven. Er is ALTIJD een moment voor uit-het-nest-vallen. Dat hoort erbij. En dan worden de vogeltjes gewoon door hun ouders verder gevoed. Ik betwijfel of de levenskans nu groter is.

  reageer
 • Ed

   

  Nee toch? Veel vogels zijn zo handig om te wachten tot ze een beetje kunnen vliegen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert