Ouders thuiszitters: wethouder bagatelliseert problematiek

ALMERE
Wethouder René Peeters bagatelliseert de problematiek rondom thuiszitters in Almere. Die kritiek uit de belangenorganisatie Ouderkracht die opkomt voor kinderen die al lange tijd niet naar school kunnen.

1 Promille
Op de politieke markt rekende wethouder Peeters raadsleden voor dat dagelijks slechts 29 kinderen thuiszitten zonder onderwijs, 'dat is 1 promille'. Hij ontkende daarmee het getal van 128 thuiszitters dat in het jaarverslag leerplicht 2015-2016 staat.

Volgens Janine Scherpenberg van Ouderkracht kloppen de nieuwe cijfers van de wethouder niet. Bovendien zou het aantal zelfs veel hoger liggen, omdat kinderen die een pakket boeken als alternatief thuisgestuurd hebben gekregen, niet meetellen voor de statistieken. 

Downplayen 
SP-raadslid Ans DeSumma-Kreelekamp noemt de wethouder een 'downplayer' en roept hem op zijn ego opzij te zetten en aan oplossingen te werken.

Wethouder Peeters bleef tijdens het debat benadrukken dat hij ongelooflijk veel doet en dat de samenwerking met stichting Passend Onderwijs goed is. Wel gaf hij toe dat het niet betrekken van ouders en kinderen bij het zoeken naar een oplossing het zwakste punt van de gemeente is. Dat wil hij verbeteren.

 

 

reacties (4)

 • almere

   

  wisten we het nog niet dat meneer peeters er zit voor zijn eigen belang ,en keer op keer alles wegwuift dat heet politiek correct . maar met politiek correcte personen zit de almeerse gemeente raad vol mee .

  reageer
 • asjemenou

   

  We hebben toch leerplicht. Gewoon handhaven! Ouders zijn verantwoordelijk voor de normen en waarden van hun kinderen. Als die normen en waarden zover van de maatschappij afstaan dat een kind op school niet te houden is dan is dat de verantwoording van de ouders en niet van de betreffende scholen!

  reageer
 • Marijke

   

  Als je je echt verdiept in dit onderwerp ontdek je al snel dat het hier vaak gaat om kinderen met een beperking, die leerproblemen hebben waar scholen geen raad mee weten. De kinderen willen graag terug naar school, de ouders, echt niet de domsten, zitten met de handen in het haar, en dan heb je ook nog een aantal betweters die meent te moeten blaten dat er "gewoon gehandhaafd" moet worden. Het thuisblijven van deze groep kinderen is geen kwestie van streng zijn. Wie dat denkt moet zich diep schamen. Over normen en waarden gesproken...

 • Henk

   

  Wat een domme reactie:het gaat om kinderen met een handicap

 • Rob.Erto

   

  Goh, de gemeente schiet tekort in communicatie met en betrekken van de inwoners, hoe verrassend weer.

  reageer
 • Rutger

   

  Peters is totaal ongeschikt. Zou er zelfs als assistent-filiaalhouder van de FEBO een zootje van maken.

  reageer
 • Merreha

   

  Ik ben het helemaal met je eens. Deze wethouder onderscheidt zich trouwens niet van de rest. Die presteren niet veel beter.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert