Toekomst camping Waterhout binnen week duidelijk

ALMERE • Vr 14 juli 2017 | 17:55 • Vrijdag 14 juli 2017 | 17:55
Binnen een week wordt duidelijk wat er gaat gebeuren met camping Waterhout in Almere. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de gemeente Almere en camping Waterhout met een gezamenlijke verklaring zullen komen, waarschijnlijk in de loop van volgende week. Daarmee lijkt een einde te komen aan de moeizame onderhandelingen over de gedwongen verhuizing van de camping. Die moet wijken voor de Floriade. 

De Almeerse krant Almere Deze Week schreef vrijdag al dat er een akkoord is tussen beide partijen en dat er handtekeningen zouden worden gezet. Volgens de krant wordt de camping in de herfst eigendom van de gemeente en moet die eind van het jaar van het Floriade-terrein zijn verdwenen.

In maart werd al bekend dat er een doorbraak was in de gesprekken. Waterhout zou wel interesse hebben in een verhuizing naar het Schateiland in de Noorderplassen. Gemeente en camping hebben jaren gesteggeld over de verhuizing. Pogingen om de camping te onteigenen liepen vertraging op omdat er veel fouten in de onteigeningsprocedure werden gemaakt. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel