Toekomst camping Waterhout binnen week duidelijk

ALMERE
Binnen een week wordt duidelijk wat er gaat gebeuren met camping Waterhout in Almere. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de gemeente Almere en camping Waterhout met een gezamenlijke verklaring zullen komen, waarschijnlijk in de loop van volgende week. Daarmee lijkt een einde te komen aan de moeizame onderhandelingen over de gedwongen verhuizing van de camping. Die moet wijken voor de Floriade. 

De Almeerse krant Almere Deze Week schreef vrijdag al dat er een akkoord is tussen beide partijen en dat er handtekeningen zouden worden gezet. Volgens de krant wordt de camping in de herfst eigendom van de gemeente en moet die eind van het jaar van het Floriade-terrein zijn verdwenen.

In maart werd al bekend dat er een doorbraak was in de gesprekken. Waterhout zou wel interesse hebben in een verhuizing naar het Schateiland in de Noorderplassen. Gemeente en camping hebben jaren gesteggeld over de verhuizing. Pogingen om de camping te onteigenen liepen vertraging op omdat er veel fouten in de onteigeningsprocedure werden gemaakt. 
 

reacties (7)

 • Ed Molenaar

   

  Als ze het de bevolking zouden vragen, blijft de camping staan. Dus zal het wel wegmoeten.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  PvdA doiet helemaal niet mee. Het is VVD en PVV in Almere

  reageer
 • kees d.

   

  Op een eiland in de Noorderplassen? Weer een hoop klere herrie in de buurt van de Lepelaarsplassen en de Natte Graslanden. Hier uit blijkt wel weer dat de gemeente Almere dikke schijt heeft aan de natuur en het alleen maar om haar eigen inhaligheid gaat. Jorritsma heeft ooit belooft niet te dicht op de natuur te gaan zitten met de stadsgrenzen. Heeft ze zich ook niet aan gehouden.

  reageer
 • Desiree

   

  De camping maakt helemaal geen herrie. Gescheld om niets.

 • Karel

   

  Almere is allang geen groene stad meer, in tegenstelling tot wat deze gemeente ons met mooie praatjes probeert wijs te maken. Want ondertussen viert de kaalslag in heel Almere hoogtij en wordt schandalig bezuinigd op noodzakelijke basisdingen: afval opruimen, groenonderhoud, onderhoud aan straten en paden. Al het geld gaat naar de Flopriade. De gemeente doet niet eens meer moeite om het te verbergen. En zo verloedert Almere meer en meer, arme stad.

 • Karel

   

  Ben benieuwd waar de camping nu wordt gedumpt, want daar komt het uiteindelijk toch op neer, met waarschijnlijk de nodige tegenstand van omwonenden. Op de huidige plek nooit geen last van deze camping ondervonden. Triest dat men zo gepiepeld wordt. En inderdaad, gelooft de politiek zelf nog voldoende in de Flopriade, als de VVD al woorden in de mond neemt "We zien wel waar het schip strand", maar toch stug wil doorgaan met ons belastinggeld.

  reageer
 • Robert

   

  Ik blijf het schandalig vinden hoe deze gemeente met haar macht omgaat. Deze ondernemers zijn gedwarsboomd, onder druk gezet en geïntimideerd door de gemeente. Zo hoort een gemeente niet met haar ondernemers om te gaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak van Urk

   

  Komt op een kunstmatig eiland in het Weerwater.

  reageer
 • Hannes

   

  Wat er ook duidelijk wordt gemaakt, neemt niet weg dat de onzekere financiële Floriade op de zo kwetsbare locatie er moet komen! "Met een coalitiebeleid; van' Waar het schip standt, zullen we wel zien' (Waarvan men totaal nog niet weet, of het schip kan varen!)

  reageer
 • Anneke

   

  Wat bedoel je toch steeds met kwetsbare locatie? Leg eens uit waarom het zo kwetsbaar is? Volgens mij is er niks kwetsbaars aan dat stuk verontreinigde grond pal naast de snelweg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert