Gevangenisdominee op non-actief na toelaten opruiende teksten

LELYSTAD
Een dominee van de Penitentiaire Inrichting Lelystad is op non actief gesteld omdat hij geen controle meer had over de kerkdiensten. Dat staat in het jaarverslag 2016 van de Commissie van Toezicht. Deze commissie bestaat uit burgers en controleert het werk van de gevangenisdirectie.

Tijdens de kerkdiensten werd door gevangenen blackpower gepromoot. Grensoverschrijdende teksten zijn in de gevangenis niet toegestaan. De dominee heeft hier onvoldoende tegen opgetreden. De kwestie kwam vorig jaar aan het licht toen gevangenbewaarders bij kerkdiensten aanwezig waren. Zij hebben de directie ingelicht.

De dominee is volgens de Commissie van Toezicht niet alleen op non actief gesteld omdat hij geen grip meer had op de kerkdiensten. Er speelden nog meer zaken rondom hem. Welke dat zijn wordt in het jaarverslag niet vermeld.


 

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Aan allen: wat we "moeten willen" maken we zelf wel uit. En nog een fijne dag.

  reageer
 • Moraalridder

   

  De dag des oordeels komt nog.

  reageer
 • nick

   

  Nee eefje dat moeten we inderdaad niet willen in een land waar iedereen gelijk is. Of moeten we iedere etniciteit een eigen politieke partij en/of wijken/provincie krijgen? In Nederland (hopen) we dat mensen van een andere etniciteit integreren. Door zichzelf in "blackpower" te plaatsen krijg je alleen maar meer segregatie. Dus nee dat moeten we zeker niet willen in een gevangenis waar ze juist klaargestoomd moeten worden voor de maatschappij. En dan heb je nog alle andere "puntjes" waar niet over gerept word, maar christelijke dominee en grensoverschrijdend gedrag, kijkend naar t nieuws van afgelopen jaren was deze dominee wss ook niet zo celibaat als hij beweerde

  reageer
 • Celibaat

   

  Nick, celibaat heeft niks met het christelijk geloof te maken. Het christendom kent geen celibaat. De dominees mogen gewoon trouwen en kinderen krijgen. Dus niet van die domme dingen roepen als je ergens geen verstand van hebt. Of heeft de dominee aan jou persoonlijk 'beweerd' dat hij 'celibaat' leefde... Zat jij misschien ook bij hem in de 'kerk'...

 • Eefje

   

  "Black Power benadrukte de uiting van een nieuw raciaal bewustzijn onder de zwarten in de Verenigde Staten. In ruimere zin verwijst de term naar de bewuste keuze die zwarte Amerikanen maakten om hun collectieve belangen en waardes te promoten, om hun eigen welzijn te beschermen en om een zekere mate van autonomie te verkrijgen." Nou, opruiend. Dit moet je niet willen hoor!

  reageer
 • Thomas

   

  De afgelopen 15 jaar is 'black power' in de VS echt een groot iets geworden. Blanke studenten worden op hun universiteit door zwarten achterna gezeten, bedreigd en in elkaar geslagen. Bijvoorbeeld de aanval op Dartmouth College. Los daarvan is er ook de BLM. In origine een groep relschoppers die winkels plunderde tijdens rellen over het al dan niet terecht doodschieten van zwarten door de VS, is de BLM een goedbewapende terreurbeweging geworden die al meerdere aanslagen op de politie heeft gepleegd. Zoals vorig jaar in Dallas, toen een BLM terrorist vijf agenten doodschoot en 11 mensen verwondde.

 • Ed

   

  En als je even verder knipt en plakt: "Zij geloven dat de zwarten in de VS moeten ijveren voor een eigen onafhankelijke natiestaat die bestaat uit de 'Black Belt South', waar de concentratie van de zwarte bevolking het hoogst is" Dus in plaats van samen er iets van maken: polarisatie en afsplitsing. Moet je inderdaad niet willen, Eefje!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert