Appelbomen Hildo Kropstraat vernield

ALMERE
Van de 30 jonge appelbomen aan de Hildo Kropstraat in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten zijn er 13 vernield. Het vandalisme werd vrijdag ontdekt. Bij de politie is aangifte gedaan.

Klaas Strampel, beheermanager Stad & Centrum van de gemeente Almere maakt zich erg boos over de vernieling. De bomen werden vorig jaar geplant en waren het resultaat van een samenwerking tussen buurtbewoners en de gemeente. Strampel wil voor een goed gesprek erg graag in contact komen met de daders. 

De directeur Stadsbeheer van Almere, Jaap Meindersma noemt de vandalen klojo's. Strampel en Meindersma vragen getuigen zich te melden. De vernielde bomen worden dit najaar vervangen. reacties (6)

 • Barbara

   

  En dan wil een wijkmanager nog steeds het slappe beleid van de z.g.ontmoeting en verbinding? Schaam je om nog 1 seconde aandacht aan dit tuig te willen schenken. Oppakken en twintig stokslagen per persoon lijkt me een beter idee.

  reageer
 • Hendrik

   

  Misschien hier een oproep naar de droeftoeter ouders om eens wat meer aandacht aan je kinderen te geven. Als je met ze bezig bent, kunnen ze zich niet als droeftoeters gedragen.

  reageer
 • Emma

   

  Was het maar zo gemakkelijk. Iedere ouder, leerkracht etc weet dat de invloed van de omgeving (vriendjes) heel sterk is. Dan kun je je kind nog zo netjes opgevoed hebben ....

 • Ja hoor

   

  Zeker zelf geen kinderen!? Lekker dom om het altijd op de ouders af te schuiven! Droeftoete!!

 • Lexie

   

  Een goed gesprek met een kopje thee erbij en drie keer foei dat zal hem leren. Pfff dat krijg je ervan in dit slappe land

  reageer
 • Ap Atema

   

  Zie ze elke avond of nacht daar staan als ik mijn hond uit laat. Heb een tijdje geleden met de wijkagent hier over gehad en hebben samen gekeken op het schoolplein en kreeg toen te horen dat het openbaar terrein is. De vernielingen en vervuiling blijven doorgaan. Nu ook weer een raam helemaal besmeurd. Ik zou graag zien dat er meer controle komt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Honden zijn ook overlast trouwens.

 • Dirk

   

  het is in de tussen de vaarten een ellende hang jongeren vernielingen vervuiling , je kan klagen wat je wil de gemeente doet niks de wijk agent diverse keren gesproken hier ja ehh zo lang we ze niet op heterdaad kunnen pakken en ja ze mogen hier op straat staan maar de overlast dan ja ehhhh we kunnen niet zo veel regeltjes he dan ben je als buurtbewoner uitgelult hier , en de heren van de gemeente wordt een keer wakker ook jullie gaan niks doen regeltjes zullen we maar zeggen jullie zijn vaak genoeg gewaarschuuwd door bewoners maar ook jullie als gemeente doen niks dus niet zo stoer doen hier in de wijk ga de overlast in deze wijk aan pakken . heren ambtenaren .

 • Welja

   

  En dan gaat je wekker...

 • Kees

   

  Makkelijk excuus dat openbaar terein, maa in de APV van Almere staat toch echt: Artikel 2:50 Hinderlijk gedrag in voor het publiek toegankelijke ruimten Het is verboden zich zonder redelijk doel en op voor anderen hinderlijke wijze op te houden in of op een voor het publiek toegankelijke ruimte, dan wel deze te verontreinigen of te gebruiken voor een ander doel dan waarvoor deze ruimte is bestemd. Onder deze ruimten worden in elk geval begrepen: portalen, telefooncellen, wachtlokalen voor het openbaar vervoer, parkeergarages en rijwielstallingen.

 • almeertje

   

  Erg jammer weer. Waar zijn ze nou mee bezig. Snappen ze dit nou niet. Echt tuig wat zich verveeld. Hopelijk worden ze gepakt. En voor de kosten opdraaien. Zakgeld inhouden. En er voor werken gelijk innen. En ouders meebetalen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • caressa53

   

  Potverdorie, daar is toch geen lol aan om die jonge bomen zo te vernielen? Denk dat ze niet beseffen dat hun (toekomstige) kinderen hier ook nog van konden genieten. Droeftoeters zijn het! Meneer/mevrouw de rechter graag een paar weken schoffelen of stront ruimen bij de boer! En uiteraard alle onkosten laten betalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert