Sterre (17) blij met debuut op Fashionweek

ZEEWOLDE
Het debuut van Sterre Troquay uit Zeewolde op de Amsterdamse Fashionweek zit erop. De 17-jarige Troquay, de jongste deelneemster ooit, liet zaterdagmiddag haar collectie 'Avatar' zien aan het modepubliek. 

Backstage
Hoewel Troquay vanwege alle voorbereidingen en spanning, weinig slaap heeft gehad en een lange dag achter de rug heeft, is ze nog erg energiek en enthousiast over haar ervaring in Amsterdam: "Het was super leuk. En chaotisch. Maar ik kreeg gelukkig veel hulp achter de schermen."

Modeshow 
De jonge kledingontwerpster vond alles van a tot z leuk en heeft geen specifiek hoogtepunt van de dag: "Ik vond alles mooi. Je werkt heel lang aan de collectie en dan is er de modeshow en komt alles bij elkaar. Dat was heel mooi om te zien. Ook omdat alles goed ging en volgens plan."

Of er ook prominente modedeskundigen in de zaal zaten, heeft ze niet gezien. Maar volgens een woordvoerder van de Kunstbende was de zaal goed gevuld en waren onder andere  stylist Ruud van der Peijl, fashiondesigner Sophie Hardeman, kunstenaar Frank. E Hollywood, hoofdredacteur van JFK Magazine Willem Baars en Fashionweek-directeur Iris Ruisch aanwezig. 

Rietveld 
Troquay dankt haar debuut aan haar deelname aan de Kunstbende vorig jaar; een jaarlijkse wedstrijd voor jong talent. Daar won ze in de categorie Fashion en mocht daardoor meedoen aan de Fashionweek. Haar volgende stap is een studie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam: "Daar begin ik in september mee en dan kijk ik wat er vanaf dan op mijn pad komt."


 

reacties (1)

  • Pfff

     

    Mode? Sjezus wat een lelijke meuk zeg, wil je zelfs niet dood in gevonden worden

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert