Nieuwe poging voor aanleg woonboten-vijver

URK
De gemeente Urk doet opnieuw een poging een vijver in de Oranjewijk Zuid te realiseren voor woonboten. De provincie is van plan om hiervoor op korte termijn toestemming te geven.

In 2016 kreeg de gemeente ook al toestemming voor de aanleg van de vijver, maar toen is het project niet van de grond gekomen.

In het aan te leggen water moeten zeven woonarken komen te liggen. Als er geen bezwaar wordt gemaakt tegen de aanleg moeten de werkzaamheden op 1 december dit jaar klaar zijn.

Volgens de provincie heeft de aanleg van het water geen nadelige gevolgen voor milieu of waterhuishouding en passen de plannen in het huidige bestemmingsplan..

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Dus je graaft eerst een gat, dat loopt vol, en daarna laat je er huizen in drijven omdat er water staat. Schiet mij maar lek (zodat ik zink) maar dergelijke logica gaat deze boerenjongen boven de pet.

  reageer
 • J.

   

  Of je nou een gat graaft of de grond moet opspuiten en bouwklaar maken? Als je daar vervolgens woont begint alles na een paar jaar te verzakken vanwege de slechte grond... Dan is dit wel een goede optie toch?

 • Desiree

   

  Niets dan gezeur krijg je daarvan. De woningnood is voorbij en er is geen reden om in een woonark te gaan wonen anders dan de valse glamour. begin er niet aan, in Almere heb je ook zo'n onzinproject. Nergens voor nodig. Laat het water lekker water voor iedereen zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Hoe je een dergelijk project in de markt positioneert is ook een vak op zich. "Woonbotenvijver" klinkt toch beroerder dan "watervilla-project" Nog even over nadenken gemeente Urk of verantwoordelijk ontwikkelaar!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert