College: sluiting Europaschool was eigen keuze ASG

ALMERE
De plannen voor een nieuwe school in Almere Poort staan los van de sluiting van de Europaschool in die wijk. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in reactie op schriftelijke vragen van de VVD.

Het college zegt dat de sluiting van de Europaschool een keuze is van het schoolbestuur, de Almeerse Scholen Groep. De verwachting is dat de leerlingen naar andere scholen in Poort gaan. De nieuwe school moet komen in het Homeruskwartier. 

Het gebouw van de Europaschool is van de gemeente. Die zegt het pand te blijven gebruiken om leerlingen te huisvesten.

De VVD verbaasde zich over de sluiting van de basisschool, omdat die in een groeiend stadsdeel staat. De school heeft de afgelopen jaren minder nieuwe leerlingen gekregen dan verwacht en zou kwalitatief niet op orde zijn.

reacties (2)

 • Sven

   

  Wat een onzin inderdaad, laatst is er nog voor de Columbusschool een 'noodgebouw' geplaatst in het Columbuskwartier + met de uitbereiding van Poort (Zandpoort) is de kans er zeker wel dat er meer leerlingen komen. Hier is meer aan de hand volgens mij...

  reageer
 • Emma

   

  Ik kan me voorstellen dat het gebouw tijdelijk gebruikt wordt door andere groepen en dat er als er behoefte aan is weer een basisschool in gehuisvest wordt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert