Politie: momenteel zeer veel auto-inbraken in Lelystad

LELYSTAD
De politie in Lelystad waarschuwt Lelystedelingen om geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten. Volgens de politie wordt er momenteel in de stad zeer veel ingebroken in auto's. In de nacht van zaterdag op zondag was het bijvoorbeeld zes keer raak. 

Om de kans op inbraak te verkleinen wordt Lelystedelingen aangeraden om ook het frontje van de radio en het navigatiesysteem, inclusief de zuignap uit de auto mee te nemen. Om duidelijk te maken dat er niks waardevols in de auto ligt, kan het dashboardkastje worden open gezet. Bij stationwagens wordt aangeraden om het afdekzeil van de laadruimte niet dicht te doen.

De inbraken vonden plaats in verschillende delen van de stad, maar het meest in het centrum. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer over de recente golf van autoinbraken kunnen vertellen.

reacties (5)

 • Hendrik..

   

  Politie is natuurlijk veel te druk met andere zaken zoals flitsen, wok meldingen en pizza's halen...lol

  reageer
 • nikky

   

  Jij bent echt zo grappig. Ik mag hopen dat je een keer hun hulp nodig hebt, kijken of je dan nog zo praat.

 • Tgfr

   

  Ik kan met geen mogelijkheid de radio en navigatie uit de auto halen. Zit vast in het dashboard. Net als op de foto hierboven.

  reageer
 • Irene

   

  De auto-inbraken worden de laatste tijd in geheel Lelystad gepleegd. De inbraken van afgelopen weekend vonden plaats aan de Zwartezeestraat (4x) en in de Kamp 12 (3x). De politie laat desgevraagd weten dat alle voertuigen verschillende merken hadden. De totale buit is nog niet bekend, omdat nog niet alle auto-eigenaren zijn achterhaald. Er werden in ieder geval een aantal zonnebrillen, een navigatie en een tablet gestolen.

  reageer
 • Havenaar

   

  Ja welke wijk?

  reageer
 • robert

   

  In welke wijk?

  reageer
 • Lelystad...

   

  Maakt dat wat uit?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert