Bezoek Gunter Pauli kostte 50.000 euro

ALMERE
De rondgang van duurzaamheidseconoom Gunter Pauli door Almere heeft de gemeente 50.000 euro gekost. Pauli was vorige week drie dagen in de stad om adviezen te geven over de groene gemeente die Almere wil worden.

Almere streeft naar een volledig duurzame energievoorziening in 2022. En in 2020 wil de stad vrijwel geen vuilnis meer produceren, vooral door hergebruik van afval.

Geestelijk vader
Volgens Pauli barst het in Almere van duurzame kansen. Die heeft hij ontdekt door te praten met bestuurders, ondernemers en bewoners. Het bezoek werd donderdagavond afgesloten met de prestatie van voorstellen voor ecologische projecten. Zoals het gebruik van klei uit het Weerwater als grondstof voor de bouw en het benutten van gist uit de bossen voor de bereiding van brood en bier.

Pauli is lid van de Club van Rome. Hij bedenkt ecologische toepassingen en publiceert boeken over duurzaam ondernemen. De Vlaming is de geestelijk vader van de Blauwe Economie, geïnspireerd door de kleur die astronauten zien als ze naar de aarde kijken. De blauwe aarde is volgens Pauli een gesloten systeem waarin ook afvalstoffen een nuttige rol spelen.

Wereldwijde netwerk
Het stadhuis tekent aan dat de gemeente voor de 50.000 euro niet alleen Pauli in huis heeft gehaald, maar ook toegang heeft gekregen tot het wereldwijde netwerk van de econoom.

reacties (29)

 • De accountant

   

  Ha fijn een boosmaak artikel. En daar komen de betweters weer. Dit soort consultants hebben een behoorlijk dagtarief en daar zijn er wel meer dan drie van verschuldigd. Plus reistijd en reiskosten zit je zo op dat bedrag. Het is een waanidee dat een ander het hetzelfde zou kunnen leveren voor een losse Euro's

  reageer
 • Hmmm

   

  Ha fijn de stadhuiselijke goedprater is ook in het forum gedoken. Zwets niet zo. 50.000 voor een copy paste verhaal is SCHANDALIG veel!

 • .\/\/.

   

  Drie dagen 50 mille, dus bijna 17.000 €/dag...dat is wel veel geld, vooral als zo'n komiek voor dat geld weinig meer meldt dan dat we gist uit onze bossen kunnen gebruiken voor het maken van bier, en dat je van klei uit het Weerwater stenen kunt bakken. Ik mag hopen dat Almere namelijk NIET teruggrijpt op de oude economie van dingetjes maken van wat je op je erf vindt. Waar is de vernieuwing?

 • Changemanager

   

  Ongelooflijk dat hier zonder blikken of blozen 50.000 euro voor is uitgetrokken.....ik ken van dichtbij mensen die een groot veelvoud van deze uren met oplevering van mooie plannen waar Almere sier mee maakt nog steeds wachten op zuurverdiend geld.

  reageer
 • van Ardenne

   

  ze hadden beter een windmolen van 50.000 kunnen kopen.

  reageer
 • Johan de Leeuw

   

  Het spijt mij erg maar dit vind ik een belachelijk bedrag voor drie dagen. € 4500,0 plus onkosten vind ik een prima vergoeding. Dit willen wij veranderen in Almere

  reageer
 • Ledi

   

  diep triest. Een flink jaarsalaris en dat alles voor de duurzaamheid, hadden zel zelf ook kunnen verzinnen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Het blijven voorlopig nog droomscenario's om Almere de ware imago te geven!! Waar het schip strandt, zullen we wel zien,

  reageer
 • Karel

   

  Ja, lijkt me momenteel het enige juiste motto voor Almere: "Waar het schip strandt, zullen we wel zien". Woorden van de politiek zelf.

 • Rene

   

  Typisch voorbeeld van links lullen en rechts zakken vullen

  reageer
 • Sprookjejesfee

   

  Wat weer een gezwam in de ruimte. Het betaald weer prima die man ligt slap van het lachen. En die domme Hollander maar weer betalen.419034

  reageer
 • Boels

   

  "Volgens Pauli barst het in Almere van duurzame kansen." Die zijn zo duurzaam dat het bij kansen blijft en hij zijn zakken duurzaam kan vullen. En het lidmaatschap van de roomse club (niet het Vaticaan) is al decennia geen aanbeveling; niets van die koffiedikkijkerij is uitgekomen. Welke minkukel van de gemeente heeft dit geïnitiëerd? Die zou vervolgd moeten worden voor bewust onbetamelijk bestuur.

  reageer
 • Karel

   

  Dat weet ik wel, want wie gelooft deze man nog. Het was ironisch bedoeld.

  reageer
 • ron H

   

  te triest voor woorden. wil deze meneer dan nog wel even uitleggen waarom de klei IN het Weerwater beter is dan de klei die we als bouwers elke dag aan de oppervlakte en in rioolsleuven opgraven. is hoogstwaarschijnlijk exact dezelfde klei. Of hebben de ambtenaren hem dat vergeten te vertellen. wat is dit erg zeg. Heeft hij het boek over het weerwater gelezen dat hij van alles met het Weerwater wil doen. stop die man achter de deuren van een gesloten inrichting voordat hij heel Nederland kaalplukt. Ik wordt hier zo boos van.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. In de jaren 90 heeft de baksteenindustrie, de RIJP, Grontmij en Delgromij al op diverse plekken onderzoek verricht naar de klei in Flevoland. De uitslag was dat de Flevolandse klei ongeschikt is om daarvan bakstenen te bakken. Die Belg kletst gewoon uit zijn nek en het stadhuis loopt weer achter hem aan.

 • Jos

   

  Dit soort nieuws geeft mij geen energie. 50.000 euro voor deze tuinkabouter. En al die deskundige Almeerders die wordt nooit iets gevraagd.

  reageer
 • ONGELOOFLIJK

   

  En dan te bedenken dat er niemand maar dan ook niemand maar iets onderneemt tegen deze lieden in het stadhuis die maar smijten met geld. Eigenlijk is dat wel de verantwoordelijkheid van de baas van het stadhuis. Misschien die eens vervangen? Niet iedere gemeentesecretaris is geschikt.

  reageer
 • KC

   

  Toen Hans Christiaan Andersen zijn sprookjes vertelde verdiende hij dat echt niet in drie dagen. Die Belg wel. Belgen zijn dus echt niet zo dom, maar wel de wethouders die hem voor dat geld hebben gevraagd om deze onzin uit te kramen.

  reageer
 • jan r. bakker

   

  Zo te zien zat onze grote afvalscheidert Frits op de eerste rij, groot liefhebber en verzamelaar van open deuren als hij is....

  reageer
 • Fred

   

  3 dagen, 8 uur per dag, reis- en verblijfkosten. 24 x € 300 + € 1.000 = € 8.200. Maak er € 10.000 van. Dan is "toegang tot het wereldwijde netwerk van de econoom" best fors. Deze toegang is niet meer dan wat contactgegevens. Als er wat moet gebeuren, moet je de portefeuille weer trekken. Absurd!

  reageer
 • Dirk2

   

  En dan moet een burger het college nog serieus nemen? Wat een poppenkast....zielig gewoon!

  reageer
 • fabeltjes opspelden

   

  Zie hier het goedpraten van deze actie door de gemeente : 'Het stadhuis tekent aan dat de gemeente voor de 50.000 euro niet alleen Pauli in huis heeft gehaald, maar ook toegang heeft gekregen tot het wereldwijde netwerk van de econoom.' Grotere onzin hebben we nog niet van ze gehoord. Pauli is nu Almere alweer vergeten (tenzij Almere nog niet betaald heeft). Heeft hij een adresboekje achtergelaten waaruit de gemeente naar hartelust iedereen kan bellen en mailen? Of resulteert dat in nog duurdere 'adviseurs' die open deuren komen intrappen. Hoe imbiciel denken ze op het stadhuis dat we zijn?

  reageer
 • Dirk

   

  21.3 miljoen voor de flopiade , 3.1 miljoen voor een verbouwing in t stadhuis , je laat er een een verhaaltje vertellen 50.000 euro , waar gaat het volgende bedrag over de balk hier in almere ? en de burgers maar voor houden dat er geen geld is . maar gewoon door gaan met geld strooien .

  reageer
 • Frenky

   

  Tip: Bedenk een groen verhaal en je komt overal binnen. En dan mag het ook wat kosten. Gaat toch immers over duurzaamheid.

  reageer
 • Zo dan

   

  50 ruggen voor drie dagen 'werken' en afsluiten met een cliché diarree aan tips en adviezen. Die adviezen zijn gewoon copy - paste van al zijn andere driedaagse plezierreisjes. Ongelooflijk en NIEMAND zet hier op voorhand vraagtekens bij. Het KAN echt allemaal in Almere.

  reageer
 • tsja

   

  Wat kunnen we doen tegen dit soort mens in het stadhuis?

 • Faerie

   

  Valt nog mee gezien het aantal activiteiten die in 3 dagen gepropt zijn. Ik hoop alleen wel dat de gemeente hier ook iets mee doet en makkelijker mensen in staat gaat stellen initiatieven te ontplooien. Daar schort het aan. Ik ben bang dat de gemeente hier eigenlijk niet goed toe in staat is en dat is het zonde van elke cent.

  reageer
 • Karel

   

  Weer 50.000 naar de Flopriade. En zo wordt het ongemerkt steeds meer. Had Herrema onlangs niet iets beloofd aan de gemeenteraad?

  reageer
 • Jos

   

  Hou eens op met iedere keer alles naar de Floriade te schuiven, dit staat ook weer helemaal los ervan. Als ik mijn schuur straks groen schilder, geef je de Floriade dan ook weer de schuld?

 • Flevoburger

   

  Da's een beste bak geld voor een sprookje

  reageer
 • Frans

   

  Ik denk dat dit goed besteed geld gaat worden. De kost gaat voor de baat uit en Pauli heeft heel wat mensen geïnspireerd.

  reageer
 • graaiers

   

  Jazeker. Hij heeft mij enorm geinspireerd. Hij laat zien hoe je met 6x drie dagen vakantie, in steeds weer andere gemeenten, ruim 300.000 euro per maand kan verdienen. Terwijl je dan ook nog eens iedere maand 1 week thuis met de beentjes omhoog zit. Dat vond ik zeer, maar dan ook zeer inspirerend.

 • Toevoegen aan de verspillingslijst van Almere?

  reageer
 • ronald

   

  Alles kan in Almere

  reageer
 • Henk

   

  Ik wil niet behoren tot de gebruikelijke azijnzeikers die hier altijd reacties geven maar......als ik vorige week deze man hoor praten op omroep flevoland en dat kost 50.000 euro...... hij heeft ontdekt dat er bomen in Almere staan en ander wazig gezever. Helaas op dit onderwerp moet ik ook een azijnzeiker zijn, weggegooid geld

  reageer
 • Rutger

   

  Had een paar studenten binnengehaald: was je voor 300 euro en een paar consumptiebonnen klaar geweest en had je hetzelfde resultaat aan open deuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert