OM eist drie jaar cel tegen Almeerder

ALMERE
Tegen een 27-jarige Almeerder is maandag voor het gerechtshof van Arnhem drie jaar cel geëist in hoger beroep. Hij wordt verdacht van de mishandeling van de eigenaar van het Utrechtse Lombok Fish op 22 juni vorig jaar. Hij zou met twee anderen de eigenaar van de viswinkel hebben geschopt en geslagen. Ook eisten ze 4.000 euro van hem. 

De twee anderen zijn ook Almeerders. Ze werden eind vorig jaar tot 3 jaar cel veroordeeld. De 27-jarige Almeerder kreeg 3,5 jaar cel opgelegd, maar hij ging in hoger beroep.

Naar eigen zeggen ging de verdachte mee met zijn neef om te bemiddelen bij het innen van een schuld die de vishandelaar had. Die zou namelijk wiet van slechte kwaliteit hebben geleverd aan de 'opdrachtgever' van het drietal. Het innen van de schuld is volgens hem uit de hand gelopen en mondde uit in een vechtpartij. 

Camerabeelden
Het OM zegt dat camerabeelden een heel ander beeld schetsen. De verdachte en de daders kwamen rustig binnen, trokken hun handschoenen aan en schopten en sloegen de eigenaar in elkaar. Volgens de reclassering behoort de Almeerder tot de zwaarste criminelen van Nederland. De advocaat van de verdachte eist vrijspraak, omdat zijn rol bij het incident kleiner was die van de andere daders. 
 
Het hof doet uitspraak op 31 juli.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert