"Nieuw plan in de maak voor Kreekbos na protest bewoners"

ALMERE • Ma 17 juli 2017 | 20:27 • Maandag 17 juli 2017 | 20:27
Projectontwikkelaar Amvest gaat aan de slag met een nieuw plan voor bebouwing in het Kreekbos in Almere. Dat zegt de woordvoerder van de Actiegroep Kreekbos na een gesprek met Amvest en de gemeente vorige week.

De actiegroep bestaat uit inwoners van Almere Duin die in verweer komen tegen plannen voor nieuwbouw in het bos. De Almeerders wonen dicht tegen het bos aan en zijn bang dat veel bomen plaats gaan maken voor nieuwbouwwoningen. En dat terwijl sommigen juist in Duin zijn gaan wonen vanwege het groen. 

Afgelopen vrijdag was er een gesprek tussen de bewoners, Amvest en de gemeente om de bezwaren met elkaar te bespreken. Het was een goed gesprek zegt de woordvoerder en de bewoners zijn gematigd tevreden over de uitkomst. Namelijk dat Amvest aan de slag gaat met een nieuw plan. 

De belangrijkste punten die de bewoners meegaven aan Amvest zijn de locatie van de woningen en de aan te leggen weg voor bouwverkeer. Die zou een andere route moeten krijgen om hinder voor bewoners te voorkomen. Daarnaast wil de actiegroep dat toekomstige woningen verder het bos in worden gebouwd, zodat de bosrand behouden blijft. 

Amvest heeft de bewoners toegezegd in september met een nieuw plan van aanpak te komen. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel