"Nieuw plan in de maak voor Kreekbos na protest bewoners"

ALMERE
Projectontwikkelaar Amvest gaat aan de slag met een nieuw plan voor bebouwing in het Kreekbos in Almere. Dat zegt de woordvoerder van de Actiegroep Kreekbos na een gesprek met Amvest en de gemeente vorige week.

De actiegroep bestaat uit inwoners van Almere Duin die in verweer komen tegen plannen voor nieuwbouw in het bos. De Almeerders wonen dicht tegen het bos aan en zijn bang dat veel bomen plaats gaan maken voor nieuwbouwwoningen. En dat terwijl sommigen juist in Duin zijn gaan wonen vanwege het groen. 

Afgelopen vrijdag was er een gesprek tussen de bewoners, Amvest en de gemeente om de bezwaren met elkaar te bespreken. Het was een goed gesprek zegt de woordvoerder en de bewoners zijn gematigd tevreden over de uitkomst. Namelijk dat Amvest aan de slag gaat met een nieuw plan. 

De belangrijkste punten die de bewoners meegaven aan Amvest zijn de locatie van de woningen en de aan te leggen weg voor bouwverkeer. Die zou een andere route moeten krijgen om hinder voor bewoners te voorkomen. Daarnaast wil de actiegroep dat toekomstige woningen verder het bos in worden gebouwd, zodat de bosrand behouden blijft. 

Amvest heeft de bewoners toegezegd in september met een nieuw plan van aanpak te komen. 

 

reacties (9)

 • Moraalridder

   

  Als je geld hebt kun je klagen. Als je geld hebt kun je het oorspronkelijke bosperceel laten kappen voor een eigen decadente woning. Als iedereen nou eens zijn snater hield dan kunnen wel rustig verder gaan met ons leven. Lijkt het Gooi wel dat geklaag van de elite bah.

  reageer
 • Trijnie

   

  Waar zeuren de mensen in Duin over. Waar Duin is gebouwd stond een heel bos plus een camping. Wij als oudere Almeerders hebben zoveel bos zien verdwijnen voor huizen bouw. Ook bij de noorderplassen is bos opgeofferd voor huizenbouw. Conclusie: er was meer bos geweest als Duin niet gebouwd was. Dus nu niet zeiken over jullie bosrand.

  reageer
 • Ed

   

  Misschien had Duin inderdaad beter een zuiver recreatieve functie kunnen krijgen zodat alle Almeerders er van hadden kunnen genieten. De beslissing is niet door de bewoners maar in het stadhuis genomen. De bewoners proberen alleen maar te behouden wat er nog over is. Wat is daar op tegen?

 • Havenaar

   

  Dit is algemeen beleid in Almere. Tegelijkertijd moet je als huizenbezitter of -koper ook beseffen dat eigendom eindigt op de erfgrens. Heel vaak zie je op huizensites veel omgevingfoto's staan, dan moet je als potentiële koper weten dat wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn het inderdaad niet waar is. Ik ben blij dat ik huur, zodra ik elders in het land werk heb gevonden pak ik mijn spullen in en vertrek ik hier.

  reageer
 • Parkwijker

   

  Zeer opvallend dat er naar bewoners wordt geluisterd. Dat maak je niet vaak mee. Bewoners van de Carel Willinklaan en omliggende straten zijn compleet genegeerd toen er talloze bezwaarschriften werden ingediend tegen de komst van containerwoningen.

  reageer
 • Danny

   

  Ik vind het hypocriet dat je gaat klagen dat je bos wilt terwijl je er vrijwillig voor kiest om in een zandbak te gaan wonen met geen takje groen in je tuin....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter van den bemt

   

  DAT is nu typisch Almere. Deze nieuwe bewoners krijgen er wel heel snel mee te maken. Je kunt er wonen op een heel mooie groene plek. Als eventueel nieuwe inwoner van Almere ben je heel interessant. Je besluit te kopen. Woont mooi groen. En merkt dat je eenmaal als inwoner totaal niet interessant meer bent. En dat groen, dat je zo mooi vond, waarom je hier bent gaan wonen, blijkt dat ook helemaal niet te zijn. Welkom in Almere. En leer je gemeentebestuur kennen.

  reageer
 • Hebk

   

  Voor de huizen van deze klagers is ook bos gekapt volgens mij.

  reageer
 • HH

   

  Het Kreekbos is een mooi bos. Onflevolands. Blijf ervanaf.

  reageer
 • almeertje

   

  Eerst woon je ergens lekker. En dan gaat alle groen weg. Of je krijgt hoge torens voor je neus. Dat is de gemeente hier.

  reageer
 • Thomas

   

  Ze wisten verrekte goed dat dit zou gebeuren. Dit is gewoon zeurterreur van mensen die gratis bos willen en anderen een dak boven hun hoofd misgunnen. NB: Dit gedoe komt midden in een ernstige woningnood waar jongeren wanhopig naar een plek zoeken om te wonen. Ik vind de privileges van een paar rijke zeurders, minder belangrijk dan volkshuisvesting.

 • Frank

   

  Die plannen zijn al jaren bekend, al vanaf het eerste begin van Duin. Mensen kijken niet verder dan de achtertuin van het huis dat men koopt. Maar dan moet je niet de schuld bij de gemeente of Amvest neerleggen.

 • michael

   

  Amvest heeft in de plannen al tijden die torens ingetekend staan !!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert