Spullen XL De Ateliers op Marktplaats

DRONTEN • Ma 17 juli 2017 | 22:22 • Maandag 17 juli 2017 | 22:22
Stichting XL De Ateliers in Dronten heeft maandag voor duizenden euro's aan spullen op Marktplaats gezet. Het zijn stukken die zijn gebruikt voor festivals zoals het recente Wijland Festival. 

Zo doet de stichting, die bekendstaat als culturele broedplaats, een Engelse dubbeldekker-bus in de verkoop voor 24.000 euro, een zeecontainer ingericht als theater voor 2.250 euro en legertenten voor 500 euro.  

Voorzitter Henke Baars van XL De Ateliers laat weten dat ze net twee festivals achter de rug hebben en daardoor een bomvolle loods met spullen. Die wil de stichting graag verkopen, omdat ze de loods niet lang meer kunnen huren en geen andere plek hebben voor de stukken. Volgens Baars maakt XL De Ateliers vaker gebruik van Marktplaats. 

XL De Ateliers is met de gemeente Dronten in conflict over de huidige locatie van de stichting aan de Amstel. De stichting mag daar geen voorstellingen en optredens meer geven. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel