DNA-daten op Lowlands

BIDDINGHUIZEN
Met een DNA-sample, een geurtest en een vragenlijst kunnen Lowlandbezoekers in Biddinghuizen in augustus op zoek naar een ideale partner. Volgens hun DNA dan. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) biedt de festivalgangers de kans om te daten op basis van hun genen.

Of er aantrekkingskracht is tussen mensen blijkt namelijk te voorspellen met bepaalde genen die te maken hebben met het afweersysteem. Hoe meer de genen verschillen, hoe beter de match , blijkt uit onderzoek.

Stelletjes kunnen zich samen laten testen om te zien of hun DNA-match gunstig is. Singles kunnen op zoek naar hun ideale match. Hiervoor staan ze een wangslijmvliesmonster af met hun DNA, ruiken ze aan een aantal gedragen t-shirts en beantwoorden ze een aantal vragen. De resultaten van de tests worden na het festival naar deelnemers opgestuurd, omdat het niet mogelijk is om het DNA ter plekke te analyseren.

Onderzoeksleider en geneticus Karin van der Tuin hoopt met dit liefdesexperiment meer bekendheid te geven aan DNA-onderzoek en de mogelijkheden en bezwaren ervan.

reacties (3)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert