Camping Waterhout volgend seizoen nog op huidige plek

ALMERE
Camping Waterhout en de gemeente Almere hebben een deal gesloten over het vertrek van de camping aan het Weerwater. De camping kan volgend seizoen nog blijven, maar dan is het over en uit. De gemeente krijgt uiterlijk 1 november volgend jaar de beschikking over grond van de camping. Dat hebben beide partijen met elkaar afgesproken in een overeenkomst, zo staat in een gezamenlijke schriftelijke verklaring. 

De camping verhuist mogelijk daarna naar Schateiland in de Noorderplassen, maar dat is nog altijd niet definitief. Zo is er nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Daarbij worden volgens de gemeente bewoners en (natuur)organisaties betrokken. Omwonenden van de Noorderplassen lieten eerder al weten niet blij te zijn met de komst van de camping. 

Deal met camping 
In de overeenkomst hebben beiden partijen afspraken met elkaar gemaakt over een schadeloosstelling voor de overdracht van de grond. Om hoeveel geld het gaat, is nog niet duidelijk. Ook zijn er afspraken gemaakt over de voorwaarden rond een mogelijke verhuizing naar Schateiland in de Noorderplassen. Wat die zijn, is ook nog onduidelijk. Mocht een verhuizing uiteindelijk niet lukken, dan krijgt de camping alleen geld voor het afstaan van de grond.

De gemeenteraad moet nog instemmen met deze deal. De raad buigt zich hier na de zomer over.

Gemeente zegt grond camping op tijd in handen te hebben
Volgens de gemeente komt met deze afspraken de grond van de camping op tijd in handen van de gemeente. Hierdoor kan de A6 op tijd verbreed kan worden en is het terrein voor de Floriade op tijd klaar.


 

reacties (8)

 • Walgema

   

  Hebben jullie de tweet gezien van Herrema, wat een raar bericht. Dat een bestuurder zulke tweets rondslingerd zonder dat De raad ingestemt heeft met de afgesproken afkoopsom. Zelfingenomen en egostrelende nepotisten die Flopriade types. Bah

  reageer
 • RvL

   

  Wat een bullshit dat er op Schateiland geen camping zou mogen/moeten/kunnen komen! Sterker nog; zou eens tijd worden dat er wat zinnigs gebeurd met dat prachtige stukje groen wat Almere daar nutteloos heeft liggen. Na zonsondergang kun je er beter vandaan blijven, en ook als het weer wat minder is. Volgens mij is dat het meest louche stukje Almere waar nu mooi een eind aan kan komen door de komst van een camping. En de bewoners van de Noorderplassen moeten niet zeuren; de plas is groot zat, van een camping aan de overkant hebben ze geen last. De Boathouse ligt veel dichterbij, dan kan zeker wel? Tuurlijk, want dat is een "chique" stek voor als je gezien wilt worden met je bootje.....;) Ook als boot-bezitter maak ik regelmatig gebruik van de Noorderplassen en een camping lijkt mij een regelrechte mooie aanwinst!

  reageer
 • Mascha

   

  Mee eens! Eindelijk eens een logisch en zinvol antwoord.

 • Michael

   

  Ojee is dat niet een kwetsbare locatie waar de camping moet komen...

  reageer
 • Hannes

   

  Dat was de nu nog bestaande locatie voor de kaalslag ook niet! En de locatie aan de Noorderplassen zal het zeker niet zijn! Misschien zijn er al inschrijvingen, om pas over vijfjaar langs de zo drukke A6 te gaan wonen!

 • Merreha

   

  Het machtsvertoon en de zware dwang heeft uiteindelijk tot het vertrek van de camping. Een gemeente die ondernemers op zo'n wijze behandelen is ronduit schandalig. Ik hoop dat de campingeigenaren net zo'n bak geld mee hebben gekregen als de eigenaren van Atlantis. Het einde van een mooi stukje Weerwater. En wat ervoor terugkomt, Herrema's dream. Een groene woonwijk die waarschijnlijk net zo snel verpauperd als de rest van Almere. Want geld voor onderhoud is er niet meer.

  reageer
 • Karel

   

  Inderdaad, het onderhoud in Almere is al tijden bedroevend en beneden peil. Almere verwordt steeds meer tot een arme, smerige en kale stad, met een gemeente die lak heeft aan de bewoners, hun belastinggeld over de balk smijt in plaats van de stad goed te onderhouden, en inderdaad slecht is voor ondernemers als het de gemeente zo uitkomt. Dát is de uitstraling die deze gemeente aan onze stad meegeeft. Je schaamt je kapot als je door Almere fietst en vergelijkt met een aantal jaren geleden.

 • Bert

   

  Camping had jaren eerder tot een veel mooier akkoord kunnen komen, maar ze wilde het onderste uit de kan...

  reageer
 • Van Haven

   

  Wat een onzin. Welk mooier akkoord? Natuurlijk wil je, als je jaren hard gewerkt hebt, iets terug wat evenveel waard is.

 • laat alle reacties zien
 • Max

   

  Heel verstandige keuze van de gemeente. Nu maar hopen dat het bestemmingsplan snel door de raad kan. Zonder teveel bezwaren. Op die locatie past prima een camping. Geheel in lijn met de visie op toerisme in Almere. Familie Fokkens gefeliciteerd.

  reageer
 • .\/\/

   

  Toerisme in Almere? U bent serieus? Almere doet het prima als slaapstad maar we moeten niet denken dat er ook maar iets toeristisch is aan Almere.

 • GEEN CAMPING OP SCHATEILAND! Als bewoner van Waterwijk ben ik tegen de komst van een camping. Het is een natuurgebied waar mensen wandelen, fietsen en hun hond uit laten. De enigste toegangsweg naar Schateiland is niet gemaakt voor zoveel extra verkeer. Het is nu al oppassen met al dat landbouwverkeer dat gebruikt maakt van deze zeer smalle en slecht onderhouden weg!

  reageer
 • Frank

   

  1. Het is geen natuurgebied, maar recreatiegebied volgens huidige bestemmingsplan. 2. Fietsen en wandelen doe je niet op Schateiland, maar in het gebied er omheen, en dat blijft intact. 3. Hond uitlaten kun je overal in Almere. 4. Een brug kan vervangen of verzwaard worden. 5. Een weg kan hersteld en verbreed worden. Nog steekhoudende bezwaren?

 • peter

   

  Einde voor camping in Almere. Eigenaar ontvangt het geld en dat was het dan. Nieuwe camping wordt veel gedoe met procedures en bezwaarschriften.

  reageer
 • tsja

   

  Daar dit direct kosten zijn die gemaakt worden om de Flopriade te organiseren moet dhr Herrema dit wel even komen uitleggen en duiden. Weer 3 a 4 miljoen extra uitgegeven tbv die Egostrelende tentoonstelling?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert