Compensatie voor dure busabonnementen

FLEVOLAND • Di 18 juli 2017 | 17:43 • Dinsdag 18 juli 2017 | 17:43
Busreizigers die sinds begin deze maand de dupe zijn van veel duurdere maandabonnementen, krijgen een compensatie van de provincie. Op sommige trajecten zijn de abonnementen tot dertig euro per maand duurder geworden.

Daar hebben vooral scholieren last van die reizen tussen Urk en Emmeloord en tussen Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten. Reizigers die kunnen aantonen dat ze meer dan twaalf euro extra moeten betalen per maand, krijgen een compensatie van de provincie. Die geldt in ieder geval tot juli volgend jaar. 

De fout is ontstaan door een nieuwe indeling van tarieven voor het streekbusvervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland. Voor de meeste reizigers valt die gunstiger uit, maar voor sommige groepen, zoals de scholieren, niet. De provincie onderzoekt nog of er meer trajecten zijn waar de tarieven slecht uitpakken, want "het openbaar vervoer in Flevoland moet voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn en blijven", aldus gedeputeerde Ad Meijer. 

Het CDA in Provinciale Staten trok vorige week aan de bel over de kwestie. De partij heeft inmiddels laten weten dat ze tevreden is met de regeling van de provincie. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel