Compensatie voor dure busabonnementen

FLEVOLAND
Busreizigers die sinds begin deze maand de dupe zijn van veel duurdere maandabonnementen, krijgen een compensatie van de provincie. Op sommige trajecten zijn de abonnementen tot dertig euro per maand duurder geworden.

Daar hebben vooral scholieren last van die reizen tussen Urk en Emmeloord en tussen Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten. Reizigers die kunnen aantonen dat ze meer dan twaalf euro extra moeten betalen per maand, krijgen een compensatie van de provincie. Die geldt in ieder geval tot juli volgend jaar. 

De fout is ontstaan door een nieuwe indeling van tarieven voor het streekbusvervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland. Voor de meeste reizigers valt die gunstiger uit, maar voor sommige groepen, zoals de scholieren, niet. De provincie onderzoekt nog of er meer trajecten zijn waar de tarieven slecht uitpakken, want "het openbaar vervoer in Flevoland moet voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn en blijven", aldus gedeputeerde Ad Meijer. 

Het CDA in Provinciale Staten trok vorige week aan de bel over de kwestie. De partij heeft inmiddels laten weten dat ze tevreden is met de regeling van de provincie. 


 

reacties (4)

 • Tjoppe

   

  Dit is natuurlijk bezopen dat scholieren gewoon 11.32 euro per mnd meer kwijt zijn. puur omdat men niet nadenkt. Dat is een abnormale verhoging en dat hier geen compensatie voor komt is natuurlijk t slechtste wat men kan bedenken. Bovendien schandalig, in welke zakken verdwijnt deze winst? Van al die honderden scholieren en werkenden uit Zeewolde, die puur naar H wijk moeten. En helemaal niet met de bus verder willen dan dat? Dit is pure diefstal. Hiermee is het OV niet meer toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Schande. Naast de berperktheid die het zo wie zo al heeft, je kunt niet eens in t weekend naar je werk in H wijk (vroeg) want dan rijdt er niets.

  reageer
 • pieter de oude

   

  politici/ambtenaren maken geen gebruik van busvervoer,!!! alleen bij een aanbesteding, als de woorden elektrische of E 6 motor vallen, schrikken zij even wakker. Alleen al het feit dat in Flevoland, drie verschillende ov busbedrijven hun rondjes draaien zegt genoeg over hun visie op efficiency.

 • Herman

   

  Kan ik ook compensatie krijgen als ik bij de pomp ineens veel meer moet betalen?

  reageer
 • Whoknows

   

  tuurlijk kan je dat, alleen t juiste loket is nog steeds zoek. Maar je kan wel de goedkoopste pomp nemen, en vooral zuinig rijden

 • MKM

   

  Als je nou slim bent, tank je altijd voor 20 euro... Probleem opgelost ;)

 • HH

   

  De samenwerking van deze drie provincies leidt dus blijkbaar tot behoorlijke onbedoelde blunders. Misschien kan de gedeputeerde dit eens evalueren, en het openbaar vervoer gewoon weer vanuit Flevoland laten verzorgen?

  reageer
 • Marijke

   

  Dat is positief nieuws! Ik neem aan dat het ook geldt naar Harderwijk vanuit Biddinghuizen of Zeewolde ;-)

  reageer
 • INge

   

  Helaas... verschil tussen oude (77,78) en nieuwe (89,10) abonnement is minder dan 12 euro... dus iedereen die een driesterrenabonnement had heeft pech en geen compensatie?

 • Noah

   

  Jazeker. Aangezien deze abonnementen ingevoerd worden in heel Oost-Nederland kan compensatie aangevraagd worden, zo heb ik van de klantenservice vernomen voor de bussen van OV Regio Ijselmond, Syntus Gelderland, Syntus Overijssel, Breng, Arriva Achterhoek, Twents (ook trein) en de Connexxion Valleilijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert