Camping Waterhout gelooft in goede afloop

ALMERE
Camping Waterhout in Almere heeft er vertrouwen in dat de camping na volgend seizoen de deuren weer kan openen in de Noorderplassen. De gemeente heeft beloofd zich daarvoor maximaal in te spannen. "Ik geloof erin dat alles goed komt", aldus eigenaresse Tineke Fokkens van de camping.

Zij sloot een akkoord met de gemeente. Dat deed zij met een dubbel gevoel. "Het blijft erg dat we hier weg moeten. Het is hier zo mooi."

De camping kan nog één seizoen op de huidige plek aan het Weerwater blijven. Almere krijgt uiterlijk 1 november volgend jaar de beschikking over de grond. Dat is nodig voor de verbreding van de A6 en de inrichting van het terrein voor de Floriade en de stadswijk daarna.

Gemeente stelde grondruil voor
In ruil daarvoor zet de gemeente zich in om de camping te verhuizen naar Schateiland in de Noorderplassen. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en overleg worden gevoerd met omwonenden en (natuur)organisaties. Mocht de verhuizing niet lukken, dan krijgen de eigenaren geld voor het afstaan van de grond. Hoeveel is niet bekendgemaakt.

"Ik geloof erin"
Hoewel de onderhandelingen tussen de gemeente en de camping de afgelopen jaren stroef verliepen en het vertrouwen in de gemeente was geschaad, denkt Fokkens dat de verhuizing door zal gaan. "De Noorderplassen is een prachtige locatie voor een camping en veel mensen steunen ons. Ik geloof in die kracht. En je moet ook realistisch zijn. Als we nog langer hadden gewacht, hadden we sowieso niet meer naar een andere plek kunnen verhuizen. En we willen het liefst een camping blijven runnen."

reacties (14)

 • Floriade kosten144Mio. Kapitaalvernietiging camping

   

  Weer schimmigheid van pvda wethouder Herrema over de Floriade kosten. Dit maal rond de camping. Er zijn zeker de volgende camping kosten: Bouwrijp maken en inrichten Schateiland Brug herbouwen. Aanpassen bestemmingsplan. Juridische kosten ivm reeds plaatsgevonden conflicten en bezwaren omwonenden Schateiland. Vergoedingen gederfde inkomsten camping. Kosten tijdelijke geluidswal huidige camping. Kosten inzet juristen en ambtenaren laatste jaren en toekomst Vergoeding afstaan huidige locatie. Verloren gaan goodwill wil huidige locatie. Ontmanteling huidige locatie en bouwrijp opleveren Totale projectmanagement en ambtelijke ondersteuning. Imago kosten door alle incidenten van Herrema met camping Kosten 3 parallel ingezette desastreuze foutenfestivals onteigeningen. Nog meer kosten ? Alle kosten niet in Floriade budget ! De Wok was 4 mio uitkoop kosten. Niet in Floriade budget En dit voor 3 of 1.7 mio ? Koopje ? Of zie Herrema & NoordZuidlijn miljardenoverschrijdingen. Gemeenschapsgeld voor Floriade 144 mio Rijk EU etc. Potentiële verliezen 30 mio - 50 mio Iemand aan aanvullingen ? Maart 2018 verkiezingen Zie petities

  reageer
 • Hannes

   

  Omroep Flevoland, De Kasteelpoort zal met velen culturele mogelijkheden zijn deuren openen!

  reageer
 • Bo

   

  Weer een fraai natuurgebied dat indirect ten prooi valt voor de kostenverslinde Floriade. Het maakt onze milieu gevoelige burgers blojkbaar niets uit: zolang ze hun zin maar krijgen. Straks ook nog 9 windmolens van 160 mtr hoogte waarin de ganzen zich te pletter zullen vliegen... Leve het Milieu....

  reageer
 • kees d.

   

  Nog meer asfalt op de A6 bij Almere? Is het nog niet breed genoeg? O ja men kan 's morgens het bed niet uit komen en daardoor niet op tijd van huis waardoor asociaal rijgedrag noodzakelijk wordt op tijd op het werk aan te komen. Wanneer stopt die ellende?

  reageer
 • Kees e.

   

  Vind ik ook Kees. Meer asfalt is nodig om het fileleed tegen te gaan. Overal in de wereld legt men wegen aan, alleen in TRANSPORT land Nederland doen we hier moeilijk over. Iedere snelweg minimal 2x 3-baans en provincial knelwegen altijd 2x 2 baans.

 • Kaassie

   

  Slim om op te nemen in het contract oktober 2018. Lukt schateiland niet, blijven ze lekker op de huidige locatie. Tja, dan is er contactbreuk van uit de gemeente en kost heel veel geld. Ik zou er nu ook vertrouwen in hebben :-)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron H

   

  tis wel weer 'grappig' dat de gemeente lekker eenzijdig en gekleurd en niet transparant is met de informatie. Niet vertellen wat het allemaal kost, maar wel beweren dat het leidt tot een verlaging van het risicopotje. (bron: almere vandaag)

  reageer
 • Rutger

   

  'We zien wel waar het schip strandt', aldus de lokale VVD.

  reageer
 • Karel

   

  Ja, het nieuwe motto in Almere, gelanceerd door notabene de politiek. Een zeer gevaarlijke politiek spelletje, waarvan men argeloos de risico's bij de inwoners legt.

 • Piet

   

  De campingeigenaren geloven wel in meer dingen jammer want de meeste dromen zijn toch echt bedrog zeker met een gemeente als Almere

  reageer
 • desiree

   

  De grond is niet niet nodig voor de A6. Er moet een busbaan overheen en de grond wordt herontwikkeld.

  reageer
 • Hekking

   

  Onbetrouwbare overheid, machtsvertoon, intimidatie. Het zijn zo maar wat woorden die in mij opkomen. Vreemd dat je dat denkt als je het over de gemeente Almere hebt.

  reageer
 • Alex

   

  En het geld wat betaald moet worden komt boven op de financiële strop die de Floriade gaat brengen. En wij als burgers gaand at weer voelen in een verhoogde gemeente belasting. Dankjewel B&W

  reageer
 • .\/\/.

   

  Krent!

 • Karel

   

  En zie wat de gemeente aan ellende voor deze onderneemster teweeg heeft gebracht. En dan niet eens 100% zekerheid krijgen, maar slechts kunnen hopen op de goede afloop. Murw gemaakt, vermoed ik.

  reageer
 • Hannes

   

  Voorlopig blijft de Camping nog een blok aan het been;...Wie heeft de ware strategie nog in handen; voor de nog onzekere financiële Floriade/woonwijk; Zijn dat met verbeeldingskracht de losgeslagen lobbyisten, of de losgeslagen democratische coalitiepartijen. "Joost mag het weten"

 • Van Haven

   

  Inderdaad veel narigheid voor deze ondernemers... Maar murw, nee, ze blijven vertrouwen op de goede afloop en de start van een nieuwe camping. Dat noem ik nog eens doorzettingsvermogen, daar heb ik veel bewondering voor.

 • KC

   

  Vertrouw de gemeente en de wethouder niet.

  reageer
 • niet zo slim

   

  Mw Fokkens had er beter aan gedaan om de vergoeding direct op te eisen en met dat geld op de bank op zoek te gaan naar een andere locatie. Dan onderhandelen over de prijs van de locatie en dan pas in te stemmen. Nu moet alles in vertrouwen met de gemeente en de meest onbetrouwbare geldstrooier van deze gemeente....... Ik denk dat de gemeente er alles aan doet alsnog de grond te onteigenen (hebben ze nu mooi een extra jaar voor) en anders zullen ze er alles aan doen de waarde van de grond zoveel af te waarderen als mogelijk. Iets met vervuiling of zo.

 • Jonnie

   

  Mooie fout He ????????? Maar de mensen zijn niet erg blij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert