Picnic-bezorger gaat biebboeken ophalen

ALMERE
Geleende boeken niet meer zelf terugbrengen naar de bibliotheek, maar meegeven aan de bezorger die ook je boodschappen komt brengen. In Almere kan het binnenkort. De bibliotheek begint daar namelijk een samenwerking met online-supermarkt Picnic. 

Volgens Picnic kunnen de bezorgers het klusje er makkelijk bij doen. Dit omdat ze na het afleveren van de boodschappen nu met lege handen weer teruggaan. Voor de bibliotheek is de samenwerking voordelig omdat ze daar merken dat boeken geregeld te laat worden teruggebracht. De gedachte is dat boeken sneller terugkomen als ze gewoon aan huis afgegeven kunnen worden. 

In de toekomst wordt het wellicht ook mogelijk om boeken bij de bibliotheek te bestellen en die via de Picnic-bezorger thuis te laten brengen.

reacties (2)

  • En dat vaker te laat inleveren van boeken heeft helemaal niets te maken met het feit dat de bieb er enkele jaren terug zelf voor koos om een prijsverhoging van het abonnement te combineren met boeteloos te laat inleveren? Men gebruikt gewoon waarvoor men betaald heeft.

    reageer
  • Claartje

     

    Eigenlijk is dit belonen van negatief gedrag (te laat inleveren). Dus vind het wel vreemd. Maar in geval van mensen die moeilijk zelf naar de bibliotheek kunnen (bijvoorbeeld ouderen of gehandicapten) vind ik zo'n ophaaldienst wel een goed idee. En de boeken bezorgen kan dan natuurlijk ook in het plan worden meegenomen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert