Compensatie busreizigers kost provincie ton

FLEVOLAND
Het gaat de provincie 75.000 tot 100.000 euro kosten om busreizigers die duurder uit zijn, te compenseren. Dat blijkt uit de beantwoording van gedeputeerde Ad Meijer op vragen van Provinciale Staten. Dinsdag maakte Meijer bekend dat er zo'n vergoeding voor Flevolanders komt. 

Duurder
Reizigers hebben sinds 1 juli te maken met nieuwe tarieven voor het streekvervoer. Dat pakt voor de meesten gunstig uit, maar er zijn ook negatieve consequenties. Zo hebben vooral scholieren die reizen tussen Urk en Emmeloord en tussen Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten last van hogere prijzen. Op sommige trajecten zijn de abonnementen tot 30 euro duurder geworden. 

Slechte communicatie
De provincie had dit eerder opgemerkt kunnen hebben, als er onderling goed gecommuniceerd was. Volgens gedeputeerde Meijer is dat door een wisseling van externe adviseurs niet gebeurd. Daarom is er nu een regeling getroffen. Reizigers die kunnen aantonen dat ze per maand meer dan 12 euro extra moeten betalen, komen voor een vergoeding van de provincie in aanmerking. 

reacties (4)

 • ron h

   

  dan tank je toch echt bij de verkeerde. de prijs is sinds 2014 mega gedaald. maar ja zelfs zeuren over zeurders is een kunst die niet iedereen beheerst.

  reageer
 • Hekking

   

  Het gaat om meer dan € 100.000 euro. Externe adviseurs zijn hier schijnbaar ook bij betrokken. Dus kost het waarschijnlijk twee keer zoveel.

  reageer
 • HH

   

  Ik denk eerder een gebrekkige communicatie met de provincies Gelderland en Overijssel. Die zien het OV in Flevoland maar als bijzaak bij hun eigen ambities om een groot landsdeel te worden.

  reageer
 • Jan

   

  De benzine prijs aan de pomp is ook gestegen. Waar kan ik mijn compensatie krijgen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert