Verdachte van doden vrouw in Paramaribo blijft in hechtenis

ALMERE
De 35-Almeerder die wordt verdacht van moord of dood door schuld van zijn 29-jarige vriendin Aradhna Nazir in juni 2015 blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald in een zogeheten pro-forma zitting.

Nazir verdronk op 25 juni 2015 in de Surinamerivier in Paramaribo. Zij zou die avond door de verdachte dronken zijn gevoerd, waarna zij van een muurtje in het water is gerold en verdronken. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte bewust aangestuurd op het voorval en handelde haar vriend uit geldelijk gewin.

Verdachte zou geld krijgen uit overlijdensrisicoverzekering
Nazir sloot anderhalve maand voor het voorval een overlijdensrisicoverzekering van drie ton af, plus een uitvaartverzekering ter waarde van 10-duizend euro. De verdachte zette Nazir onder druk om zichzelf als begunstigde te laten aanwijzen. Een maand na haar dood heeft hij geprobeerd de bedragen bij Dela te innen. 

Dood vriendin zou vooropgezet plan zijn
Volgens de Officier van Justitie is de verdachte uit geweest op haar geld om zijn eigen schulden te dekken en is de verdrinking het sluitstuk geweest van een vooropgezet plan. Al sinds zij elkaar in 2013 leerden kennen zou hij Nazir financieel hebben geplukt en met schulden hebben achtergelaten. 

"OM lijdt aan tunnelvisie"
De advocaat en de verdachte verwijten het OM tunnelvisie. Zij zouden zich hebben laten influisteren door getuigen, die een belang hebben om de Almeerder zwart te maken. De verdachte zei tijdens de zitting dat hij onschuldig is aan de dood van Aradhna Nazir. Anderen zouden zijn vriendin financieel hebben geplukt.

Verdachte wil zijn kinderen graag zien
Zijn advocaat vroeg om vrijlating uit de voorlopige hechtenis, waarin de Almeerder sinds mei zit. Hij wil zijn kinderen weer zien. De rechtbank wees dat verzoek af en was het eens met het OM dat er vluchtgevaar bestaat. Zijn persoonlijke belangen zijn ondergeschikt.

Op 30 augustus vindt er nog een regiezitting plaats. De inhoudelijk behandeling is waarschijnlijk pas in het najaar. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert