NOP wil afspraken over extra banen buitendijkse haven

URK • Wo 19 juli 2017 | 23:01 • Woensdag 19 juli 2017 | 23:01
De gemeente Noordoostpolder wil met de gemeente Urk afspraken maken over de nieuwe banen die de buitendijkse haven bij Urk gaat opleveren. Noordoostpolder vindt dat de gemeenten samen een plan moeten maken, zodat ze beide kunnen profiteren van de werkgelegenheid die de haven met zich meebrengt. Dat zei wethouder Henk Suelmann van Noordoostpolder woensdagavond, meteen nadat Provinciale Staten groen licht voor het project hadden gegeven. 

500 banen
De geplande buitendijkse haven komt voor de kust van Urk te liggen en Bedrijvenkring Urk verwacht dat er 500 arbeidsplaatsen te verwachten zijn. In de haven zullen schepen gebouwd en onderhouden worden. 

Aanleg nog niet zeker
Ondanks het groene licht van de provincie is het overigens nog steeds niet zeker dat het project ook echt doorgaat. Daarvoor moet de haven eerst aanbesteed worden. Dan wordt duidelijk hoeveel de aanleg gaat kosten en of dat past binnen het budget van de provincie Flevoland. In het voorjaar van 2018 wordt er een definitieve knoop doorgehakt.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel