NOP wil afspraken over extra banen buitendijkse haven

URK
De gemeente Noordoostpolder wil met de gemeente Urk afspraken maken over de nieuwe banen die de buitendijkse haven bij Urk gaat opleveren. Noordoostpolder vindt dat de gemeenten samen een plan moeten maken, zodat ze beide kunnen profiteren van de werkgelegenheid die de haven met zich meebrengt. Dat zei wethouder Henk Suelmann van Noordoostpolder woensdagavond, meteen nadat Provinciale Staten groen licht voor het project hadden gegeven. 

500 banen
De geplande buitendijkse haven komt voor de kust van Urk te liggen en Bedrijvenkring Urk verwacht dat er 500 arbeidsplaatsen te verwachten zijn. In de haven zullen schepen gebouwd en onderhouden worden. 

Aanleg nog niet zeker
Ondanks het groene licht van de provincie is het overigens nog steeds niet zeker dat het project ook echt doorgaat. Daarvoor moet de haven eerst aanbesteed worden. Dan wordt duidelijk hoeveel de aanleg gaat kosten en of dat past binnen het budget van de provincie Flevoland. In het voorjaar van 2018 wordt er een definitieve knoop doorgehakt.


 

reacties (3)

 • Brinkman Ja de echte!

   

  Ze willen afspraken hoeveel Oostblokkers er komen te werken en waar ze gaan wonen . En waar het werkkamp moet komen net zo als bij swifterbant.

  reageer
 • Jaap

   

  Zet de afspraken dan wel op papier met de gemeente Urk. Wethouder Geert Post zegt ja en doet nee. Wij hebben hem meegemaakt met deze haven en hij is echt onbetrouwbaar en lui.

  reageer
 • Gerard

   

  Waarom moet alles altijd zo lang duren! En onnodig veel geld te laten kosten door zinloze procedures en besprekingen. Het gaat de zelfde kant op als met de deel in Emmeloord! Dat heeft ook al meer gekost aan onnodig nieuwe plannen en besprekingen dan dat het zou moeten kosten om het te realisere

  reageer
 • Winter

   

  Beste Gerard, dat is het vervelende neveneffect van onze democratie waar in iedereen het nodig vind een mening te hebben en zijn zegje te kunnen doen. In het bedrijfsleven (zonder aandeelhouders altans) komt dit niet voor om dat daar 1 persoon de beslissingen neemt zonder bang te hoeven zijn om de steun van de achterban kwijt te raken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert