Plan voor respijthuis mantelzorgers bij camping

LELYSTAD
De gemeente Lelystad steunt het plan voor een respijthuis in de stad. Dat is een onderkomen waar mensen die normaal gesproken mantelzorg krijgen, logeren en worden opgevangen door vrijwilligers. De mantelzorger wordt dan even ontzien. 

Het plan is een initiatief van Stichting Respijthuis. Die wil op stadscamping 
Buytenplaets Suydersee een zone bouwen voor het huis. Dat is vlakbij sportcentrum De Koploper. Volgens de stichting is dit een goede plek, omdat het rustig, groen en dichtbij de stad is. 

Om het geld bij elkaar te krijgen, zijn investeerders bij het plan betrokken. Die willen wel financieel bijdragen aan het plan, maar willen dan wel de zekerheid dat de gemeente ook een bijdrage doet. Dat is gebeurd, want Lelystad heeft toegezegd dat ze het respijthuis voor vijf jaar wil subsidiëren. 

Ruim twee jaar geleden deed de gemeente al onderzoek naar de haalbaarheid van zo'n respijthuis. 

reacties (1)

 • Inwoner

   

  Dan ken ik nog wel een aantal mooiere en rustigere plekken dan op een camping. Denk bijv aan de Groene Velden of de locatie van het oude tuincentrum Smits dat nu vrijkomt voor bewoning.

  reageer
 • Lelystad

   

  Er spelen wel meer factoren dan een leuke locatie. Bestemmingsplan, financieel haalbaar, omwonenden om maar een paar te noemen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert