Cameratoezicht blijft langer in Kruidenwijk

ALMERE
De camera's die hangen in de Almeerse Kruidenwijk blijven een half jaar langer actief. De bewaking werd ingesteld nadat jongelui stenen naar bussen gooiden en enkele ruiten van huizen sneuvelden.

Het Lavendelplantsoen en het Saffraanplein worden in de gaten gehouden. De gemeente zegt dat de inzet van de camera's effectief is. Toch zijn de problemen niet voorbij met de jeugd in de wijk. Het aantal incidenten in de eerste helft van dit jaar is licht afgenomen. Twee incidenten vonden plaats in de buurt van jongerencentrum Karwij en drie keer ging het mis op het Saffraanplein.

De gemeente waarschuwt "dat de overlast zo weer kan oplaaien" zodra de camera's weg worden gehaald en om die reden blijven ze dus staan. Ook blijft de politie en jeugdwerk extra actief in de wijk, om de overlast van de jeugd in toom te houden.

reacties (4)

 • Alex(16)

   

  Is dit serieus nodig? Zijn er echt jongere die dit doen? Wij maken gewoon een duikplank op de trekker rijden naar het kanaal en maken lol daar heeft geen mens last van. Maar dat er serieus jongeren zijn die stenen gooien naar een bus dat is te idioot voor woorden! hard aanpakken die lui!!!

  reageer
 • Karel

   

  Is je opmerking "Zijn er echt jongeren die dit doen?" serieus bedoeld of neem je ons een potje in de maling? Ik neem aan dat je niet onder een steen leeft. Het is zelfs landelijk nieuws geweest. Helaas gebeurt er nog veel meer hier in Almere wat jongeren betreft, een serieus probleem en een blamage voor de stad. Wat jij doet, lijkt me prima. Geen overlast bezorgen voor anderen. Petje af!

 • Tja

   

  Triest dat dit nodig is daar

  reageer
 • Karel

   

  En niet alleen daar ...

 • Tsja

   

  Handhaving word weer eens vergeten te noemen. Wat denk je wat die mensen voor inzet plegen hier in de wijk. Ik zie ze dagelijks minstens 4 x rond rijden

  reageer
 • pieter de oude

   

  Zachte heelmeester !!!!!!

  reageer
 • almeertje

   

  inderdaad.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert