Huisarts vecht zware straf aan

LELYSTAD
Een huisarts uit Lelystad gaat in beroep tegen de zware maatregel die hem was opgelegd. Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle wilde de arts van Medisch Centrum 't Hart schrappen uit het BIG-register. Hierdoor kon hij zijn beroep niet meer uitoefenen. Door in beroep te gaan, kan hij voorlopig nog wel werken. In het BIG-register staan alle mensen opgenomen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn. Wie niet geregistreerd staat, mag niet in de zorg werken.

Zeven zorgverzekeraars hadden over de arts N. K. geklaagd, omdat zijn declaraties en administratie niet klopten. Hij zou veel te veel en veel te lange consulten declareren en sjoemelen met data. Ook hadden vele tientallen patiënten zorg helemaal niet ontvangen en waren allerlei handelingen ten onrechte gedeclareerd. Hiervoor kreeg de man eerder al een recordboete van 100.000 euro van de Nederlandse Zorgautoriteit. 

De man is nu in beroep gegaan bij het Centraal Tuchtcollege. Wanneer de zaak daar dient, is nog onduidelijk, maar volgens een woordvoerder is dat zo snel mogelijk. "We zullen daar ons stinkende best voor doen, de tijd dat dit soort zaken lang bleven liggen is hopelijk voorbij."

Huisarts N. K. was in januari ook al op zijn vingers getikt door de Regionaal Tuchtcollege, omdat hij geen goede zorg had geleverd. Hij mocht twee jaar geen medische fouten meer maken, anders wacht een schorsing van zes maanden.

reacties (12)

 • Swagerman

   

  Ik vraag me af wanneer de burgemeester van Lelystad zorgt dat wij hier goede arten krijgen 5jaar geleden hebben wij onze zoon verloren door een grove medische fout en zijn we bij deze huisarts terecht gekomen die ook grove fouten maakt nu vraag ik mij af welke arts is nog te vertrouwen in Lelystad hoe meer zorg we betalen hoe slechter de zorg wordt

  reageer
 • Tsja... triest

   

  De burgemeester is goed benaderbaar. Ook actief op Facebook, ook voor burgers, Ina Adema. Wat vreselijk wat jullie hebben meegemaakt, heel veel sterkte!

 • Rob

   

  Wij zijn uiteindelijk weggegaan bij deze huisarts omdat we eigenlijk altijd al bij het maken van een afspraak doorverwezen werden naar het ziekenhuis. Zonder ons ook maar gezien te hebben Zelfs in het ziekenhuis baalden ze er van dat er geen vooronderzoek plaats had gevonden en dat ze dat vaker meemaakten bij deze arts. En dit is meerdere malen gebeurd. Wat ook gebeurd is: Even de oor uit laten spuiten, werden we doorverwezen naar de KNO arts.......! Weg eigen risico.

  reageer
 • marieke

   

  Heel slechte ervaringen met deze arts. Wij vroegen een consult en kregen de dokters assistent. Die ons doorverwees naar het ziekenhuis. Vervolgens zei hij zelf te hebben verwezen. Maar ik stond er notabene zelf bij dat de assistent het deed zonder inbreng van arts.

  reageer
 • Tsja..... triest

   

  Waarom heeft die man dit in vredesnaam gedaan en kennelijk zo structureel? Het gaat om zorg, mensen en niet om geld. Geld is een middel, geen doel!!! Verblind door geld, luxe levensstijl, aanzien e.d.?! Het gaat om de patiënt en niet om jezelf als arts. En als arts heb je het sowieso niet slecht, daar hoef je niet dit soort fratsen voor uit te halen om notabene je eigen naam te bezoedelen voor het leven. Kom op zeg.

  reageer
 • Aap

   

  Nou, zelfs ambulance personeel en personeel in het ziekenhuis, geven al aan dat je beter NIET bij deze huisarts kan zitten!! Hij staat erom bekend dat het niet echt een goede huisarts is.... Vanwege een aanname stop nemen andere huisartsen geen nieuwe patiënten aan dus hoop dat daar snel een oplossing voor is!! Gelukkig zit ik persoonlijk niet bij deze meneer, maar heb er veel mee te maken gehad vanuit mijn werk...

  reageer
 • Zo?

   

  Is hij dierenarts dan?

 • laat alle reacties zien
 • Iemand

   

  Er is weinig tegen te doen, maar ik denk dat dit meer voorkomt. Onze kinderfisio heeft bij onze dochter tijdens vakanties enz. gewoon behandelingen doorberekend naar onze zorgverzekering zelfs toen we gestopt waren op advies van chirurg om te opereren werd er nog 2 maanden doorberekend en uiteindelijk betaald door de verzekeraar. Dit konden we bewijzen via aantal behandelingen en boekingen e-mails chirurg die wij gemaakt hadden. Dit doorgegeven en nooit reactie gekregen of bedankje van de verzekeraar. Zo werkt dit blijkbaar, fusio wel inmiddels een nieuw vrijstaand huis met praktijk gekocht en verbouwt.

  reageer
 • Oud ambtenaar

   

  Dit slaat in als een bom!! De benoemde arts is NB mijn huisarts, een hele goede huisarts. Hij heeft mij al 2 keer van een zeer kwade aandoening geholpen. Ik kan mij nog steeds voorstellen dat hij dit allemaal op zijn geweten heeft!!! Veel sterkte dokter N.K.!!!

  reageer
 • Marjoleine

   

  Dit was ooit ook mijn huisarts en het is echt waar. Hij heeft verschillende lange consulten gedeclareerd op naam van mijn zoon terwijl die er nog nooit geweest is. En ik heb bijna met hem gevochten (Ik ben een vrouw!) omdat hij mij lichamelijk aanviel nadat ik zei dat hij mijn recept moest ondertekenen en niet zijn assistente omdat om een opiaat ging. Hij had niks met de regels te maken en ik moest niet zo zeuren. Echt als huisarts is aan deze man niets verloren en ik ben heel blij dat ik al weer een tijd een andere heb.

 • Peter

   

  De boete van 100.000 euro is blijkbaar niet voldoende om meneer te laten stoppen met deze "praktijken". Als de geconstateerde feiten onomstotelijk vast komen te staan, is de juiste straf levenslang schorsen. Waarschijnlijk heeft mijnheer voldoende eigen middelen om zich te laten omscholen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Arts kan wat anders zoeken of emigreren. Weinig mensen die daar patient bij willen zijn.

  reageer
 • Kaassie

   

  een administratieve kracht voor een paar uur per dag is goedkoper dan 100.000,=

  reageer
 • Truida

   

  En dit is toch uiteindelijk de praktijk nog van dokter W.V.?! Beiden staan niet bekend om het geven van goede zorg. En wie is dan die assistent op wiens rekening geld van de zorgverzekeraars werd gestort, waar de huisarts zogenaamd niets vanaf wist maar waar later bleek dat het met medeweten van werd gedaan. Kortom: wordt vervolgd. Dit verhaal is nog niet klaar.

  reageer
 • Dirk

   

  een arts aanpakken kunnen ze wel , wanneer pakken ze de geld graaiers bij de verzekeraars aan? o wacht even dat mag dat wordt gedoogd door denhaag

  reageer
 • Wiebe

   

  Dat is een ander onderwerp, Dirk.

 • Bromsnor

   

  Dat is dezelfde redenering die ik al agent vaak hoor. De overtreding van een ander is altijd erger.. Zo lust ik er nog wel een paar. Let wel, zijn gedrag kost ons als burger geld!!

 • Ed

   

  Inderdaad. Het zijn de huisartsen die de zorg nog enigszins betaalbaar houden. En de VVD wilde toch aan zorgwinst uitkeren aan aandeelhouders? De wereld op zijn kop!

 • Jos '56

   

  Met andere woorden, je praat het gedrag van deze huisarts goed ?

 • kees d.

   

  Die arts graait toch ook. De SP wil die grote graaiers wel aanpakken maar iedereen blijft de "Lachende Leugenaar" steunen. Hij heeft weer de grootste partij en alles blijft zoals het is. Oke Edith Schippers verdwijnt naar de zorgverzekeraars maar er zal zeker weer een VVD-er op dit departement komen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert