Voorlopig geen markt in Poort

ALMERE
Begin nog niet met een markt in Almere Poort. Dat is één van de aanbevelingen van onderzoeksbureau DTNP aan de gemeente Almere. Volgens het bureau is er pas plek voor een wekelijkse markt in Poort als het stadsdeel verder is volgebouwd en de huidige winkels een goede klandizie hebben.

Onderzoek
DTNP heeft in opdracht van de gemeente onderzocht hoe de zogenoemde ambulante handel het best geregeld kan worden, zodat de hele detailhandelsector in de stad daar optimaal van profiteert. Bij de totstandkoming van het rapport waren ook marktkooplieden en winkeliers betrokken. 

Geen uitbreiding losse kramen
Het bureau raadt de gemeente onder meer ook aan om voorlopig  geen standplaatsvergunningen meer beschikbaar te stellen voor losse kramen voor bijvoorbeeld visboeren of bloemenverkopers. Ook moet de bouw van tijdelijke kiosken worden bevroren. In Almere Buiten is dat nodig om niet te concurreren met het nieuwe centrum daar. In het stadscentrum wil de gemeente afwachten wat de kansen zijn die de Floriade gaat bieden. 

Foodtrucks
Volgens DTNP is er wel ruimte voor 'foodtrucks'. Dit zijn rijdende eettentjes die een ander aanbod aan etenswaren hebben dan de traditionele loempiakraam of patatbakker.

reacties (11)

 • Cynthia

   

  "Er is pas plek voor een wekelijkse markt in Poort als het stadsdeel verder is volgebouwd en de huidige winkels een goede klandizie hebben". Misschien moet er eerst gekeken worden naar het huidige aanbod van winkels. Met alleen een AH en een gall en gall kom je niet ver als het aankomt op specifiekere artikelen zoals bijvoorbeeld een drogisterij, bloemist, slager of viswinkel. Als ik nu iets specifiekers nodig heb zoek ik het bewust buiten Poort op waar winkels gecentreerd liggen, zodat ik niet heen en weer blijf rijden, maar dat gaat dan helaas wel ten kostte van de kleine hoeveelheid winkels die nu in poort zitten. en zo zal ik niet de enige inwoner van poort zijn die zo te werk gaat. Op deze manier is het ook lastig volhouden voor de ondernemers in Poort. Wellicht is juist door het gebrek aan bepaalde specifieke winkels de craag naar een markt zo groot. Nu ben ik van mening dat poort al aardig is volgebouwd, dus weet niet waarop ze willen wachten? Misschien tot Duin fase 2,3 en 4 ook klaar zijn?! Misschien een idee voor de gemeente om eens een onderzoek te doen naar waar de behoefte exact ligt van alle poortenaren.

  reageer
 • Linda Lunchtijd Homerusmarkt

   

  Een echte weekmarkt in Poort is op dit moment misschien nog te vroeg maar een themamarkt (om de week) is zeker een goed alternatief Een aantal ondernemers van de Homerusmarkt heeft zelf het initiatief genomen om dit te onderzoeken en is hierover inmiddels in gesprek met de gemeente.

  reageer
 • Faerie

   

  Poortenaren, wees creatief. Weekmarkt mag niet. Maandelijkse themamarkten mag wel. Wat dacht je van een keer een bloemen, planten- en tuinmarkt, een farmer's market, een bazaarmarkt, een Foodtruckmarkt, een culturele voedselmarkt, een zoete lekkernijenmarkt, een... vul zelf maar in... Dus misschien zoals Ed zegt.. elke zoveelste zondag van de maand oid. Maak er samen met de weinige ondernemers die er zitten zelf wat leuks van.

  reageer
 • Hannes

   

  Dan hebben we de onzekere Floriade/woonwijk in 2022 zeker niet nodig, en Almere Poort wordt een imago op zich....!!!!

 • Danny

   

  Almere Poort wordt een slapend stadsdeel net als de rest van Almere. Het winkelaanbod is te beperkt mensen geven weinig geld uit en het winkelbeeld wordt hier ook op ingericht veel troep voor weinig. Schijnbaar hebben de inwoners hier behoefte aan? Hetzelfde geldt voor restaurants als het maar veel en goedkoop is, kwaliteit maakt niet uit. Persoonlijk vind ik dat het enige negatieve punt aan Almere woon er lekker.

  reageer
 • Hannes

   

  In het StadsCentum wil de gemeente afwachten wat de kansen zijn die de Floriade gaat bieden. "Nog even geduld hebben, want nu leeft men bepaalt wel degelijk in een droomscenario!"

 • Hannes

   

  Een onzekere financiële Floriade/woonwijk op lange termijn; of een groeiende wekelijkse- markt op korte trmijn; waar juist het winkelende publiek en nieuwe bewoners aantrekt, en versterkt!! "Nu bewijst het debacle scenario strategie, voor de Floriade dat men duidelijk het imago hebt verloren; om Almere een waardevolle karakter te geven!! Stop met de zo onzekere Floriade/woonwijk, en men zal op korte termijn bepaalde verpaupering, en verder de continuïteit van Almere, duidelijk zien verbeteren!!! " Met een veelbelovend afgebouwd Kasteel, wat de juiste markt met vraag en aanbod, decenialang voor Almere een oppepper zal geven!!! ((Vergeet niet de basis van de markt deze dateert nog steeds uit de middel-eeuwen, met velen karakteristieke steden en Kastelen)) "Almere Poort vergelijk dat maar met een Kasteelpoort!"

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Lijkt mij wel leuk een markt. Liefst op zondag, dat fleurt de dag wat op en door de weeks zijn de meeste mensen aan het werk.

  reageer
 • Rinus

   

  Ik bedoel volgebouwd.

  reageer
 • rita

   

  wij hebben juist heel veel behoeften aan een markt meer gezelligheid, Het voelt in Poort of wij niet meetellen.Steeds worden wij weer teleur gesteld, het wil maar net niet lukken, winkels lopen leeg, er word maar gebouwd, dus we hebben last van het hele zware verkeer.Maar we zien niet dat het voor ons ook wat makkelijker gaat worden.Ik heb geen auto om naar de markt te gaan, als ik met de bus ga, dan kan ik bijna niets meenemen omdat het te zwaar voor ons word. .

  reageer
 • Sandra

   

  Sorry, maar dat wist je toch toen je daar ging wonen? Ik vermoed dat Poort over een jaar of tien pas echt wat gaat voorstellen. Niet vervelend bedoeld.

 • Claudia

   

  Tot de huidige winkels een goede klandizie hebven?? Serieus? En heeft het onderzoeksbureau ook gekeken naar het aanbod? De AH is oververtegenwoordigd door afspraken met de Gemeente en verder zit er een toko, 300 kappers, een kledingwinkeltje, een halve bloemen-/decowinkel... En dit onderzoeksbureau denkt dat dat mensen aan moet trekken? Ik woon al 5 jr in Poort en ben afgelopen week voor het eerst in de kledingwinkel geweest. Zorg eerst maar eens voor meer diversiteit en wat grotere merken. Meer klandizie gaat er anders echt niet komen!!

  reageer
 • Rinus

   

  Vreemd argument om te zeggen ,als poort pas is volgehouden, in het verleden stond er ook al een markt in stad buiten en haven.

  reageer
 • Dirk

   

  voor bijvoorbeeld visboeren of bloemenverkopers. wat een onzin hebben ze hun ogen gesloten soms ? op de markten is het meerendeel kleding shit wat de klok slaat doe daar maar wat aan .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert