Provincie heeft veel geschikte woningen voor ouderen

FLEVOLAND
Flevoland heeft samen met Brabant en Overijssel de meeste woningen die geschikt zijn voor ouderen. Dat blijkt uit cijfers van Geroscoop die onderzoek doet naar geschikte woningen en woonbuurten voor ouderen in Nederland.

Dat deze provincies het naar verhouding goed doen heeft volgens de onderzoekers vooral te maken met de latere bouw en ruimere opzet van de huizen. Daardoor zou het bijvoorbeeld makkelijker zijn om woningen aan te passen met nieuwe voorzieningen, zoals een traplift.

Dat is handig, want volgens Geroscoop blijven ouderen steeds vaker in hun huis wonen, in plaats van te verhuizen naar een speciale seniorenwoning. 

Overigens blijkt uit de cijfers dat in Flevoland Zeewolde het hoogst scoort qua woningen die geschikt zijn voor ouderen met een lichamelijke beperking. De gemeente Noordoostpolder scoort het laagste. 

reacties (2)

 • Arnold

   

  Noordoospolder scoort het laagst. Concurrentie door komst andere woningbouwvereniging zou op vele vlakken helpen.

  reageer
 • E. Gerritsen

   

  Dat zou inderdaad een groot verschil maken. Ik sta nu vier jaar ingeschreven voor een nultredenwoning, maar daar is amper aan te komen, ook vanwege de laatste beslissing van onze regering. Ik zit in de laagste inkomensgroep en kan dus alleen de goedkoopste woningen huren, die amper voorhanden zijn. Dus accepteer je noodgedwongen een minder geschikte woning, waar de slaapkamer beneden zo klein is, dat je de linnenkast op zolder moet zetten, samen met nog meer spullen die je beneden niet kwijt kan, zoals wasmand en strijkplank en meer noodzakelijke dingen. Maar niet getreurd: we nemen een traplift! Volgens diverse omroepen is dit de oplossing. De WMO biedt zeker uitkomst! Dat had je gedacht! Nee mevrouw, daar beginnen we niet aan. Past alles niet beneden, dan doe je de rest maar weg. Je hoeft helemaal niet naar boven. en ehhh....kan je zoon niet bijspringen? De trapliften kosten €6.000,00 en meer, afhankelijk van de trap! Dat heb je als "rijke bejaarde" toch zeker wel ergens liggen na de verhuizing?

 • KC

   

  Waar in Lelystad? Echt niet. Bejaarden woningen worden zelfs door Centrada toegewezen aan jongeren. Triest.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert