Gemeente hoeft Frank Patat geen schadevergoeding te betalen

DRONTEN
De gemeente Dronten hoeft Frank van Flierenburg, beter bekend als Frank Patat, geen schadevergoeding te betalen. Dat heeft de rechter bepaald. Van Flierenburg had 25.000 euro geëist, omdat de gemeente zijn naam in twee persberichten heeft genoemd.

In de publicaties werd vermeld dat er in een bedrijfsruimte van Van Flierenburg een hennepkwekerij was gevonden. Volgens de rechtbank heeft de patatbakker onvoldoende bewezen dat hij schade heeft geleden en wat de omvang daarvan is.

Van Flierenburg stelde dat hij door de berichten niet als ondernemer aan de slag kan in Dronten. Ook deed hij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en heeft hij naar eigen zeggen minder stemmen gekregen. Omdat de Drontenaar in het ongelijk is gesteld, moet hij 800 euro aan de gemeente betalen voor de gemaakte proceskosten.


 

reacties (10)

 • Moraalridder

   

  Tjonge jonge. Dat Frank verliest is een feit Maar dat de Jong dat in een tweet moet vermelden is echt triest. Laat hem met het besturen van Dronten bezig houden ipv met het uitvechten van zijn persoonlijke vete. Lekker zo"n burgemeester. Dus NOT.

  reageer
 • Henk

   

  En gelukkig gooit Donald de Jong weer olie op het vuur. Hij is inmiddels net zo n mislukkeling als Frank "vieze friet" fleirenburg. Kunnen deze beid mannen niet uit Dronten gezet worden want inmiddels beschadigen ze het imago van Dronten wel heel erg.

  reageer
 • De al bejaarde Ingenieur

   

  Dus als ik het goed lees hoeft Frankie alleen zijn verhaal beter te onderbouwen. Hoger beroep zal het uitwijzen. Opmerkelijk dat die burgemeester zegt niet persoonlijk betrokken te zijn bij Frankie maar toch tweet over zoiets onbenulligs waar men immers regelmatig mee te maken hebben. Overigens heeft de patatboer gewoon een Handelsonderneming aldus de kvk dus een uitkering zal deman niet hebben.

  reageer
 • Hans

   

  Als hij tweet onder werktijd is het niet persoonlijk! Een burgmeester gaat nu eenmaal met burgers om. Persoonlijk wordt het als hij tweet over zijn uiterlijk of slechte manieren.

 • Drontennaar

   

  Tuurlijk is hij er wel persoonlijk bij betrokken hij woord een beetje moe van die man. Er spelen al jaren dingen tussen de gemeente en hem. En iedereen kan een handelsonderneming hebben wil alleen nog niet zeggen of de onderneming ook loopt. En Tuurlijk kan hij in hoger beroep gaan maar dat gaat hij ook zeker niet winnen het enige wat hij wint is weer negatieve media aandacht en nog meer kosten wat hij niet kan ophoesten.

 • Wiebe

   

  Beroepsquerulanten komen zichzelf uiteindelijk toch tegen denk ik.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is toch ongelooflijk dat de burgemeester hier vol trots over tweet? Die burgemeester is zo vol van zichzelf, je bent er lekker mee in Dronten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ines

   

  Nog ambtenaren met een probleem of opslag nodig? Vandaag is je dag!

  reageer
 • Dronten

   

  Ik ben heel benieuwd hoe Frank de € 800,00 gaat betalen een bijstandsuitkering is geen vetpot.

  reageer
 • Drontennaar

   

  Kunnen ze meteen in houden van zijn uitkering. Als ze dat niet doen kunnen ze lang wachten op hun centen betalen doet hij niet en kan hij ook niet. Of hij moet zijn kraampje verpatsen.

 • Drontennaar

   

  Een goede ondernemer heeft geen wiet plantage nodig hij maakt zich zelf kapot door altijd negatief in de media te verschijnen. En het gevecht met de gemeente Dronten wint hij nooit er is altijd wel wat met Frank patatje

  reageer
 • Drontens

   

  Helemaal mee eens. Laat frank gewoon gaan werken voor zijn centen in plaats van steeds meer onnodige proces kosten te maken.

 • Bas

   

  Wat zal die gezellige burgemeester van Dronten gelukkig zijn dat zijn rivalerende Drontense burger 800,- mag betalen. Hij tweet er zelfs trots over...

  reageer
 • Tja

   

  Denk je dat als het andersom was meneer van flierenburg niet hetzelfde zou hebben gedaan?! Die zou het van de toren schreeuwen en publiekelijk een dansje hebben gedaan op straat! Gewoon terecht en nu moet het klaar zijn met die man tegen de gemeente...

 • Jos

   

  Altijd prachtig om te zien, ondernemers die zichzelf kapot maken en naar anderen wijzen, maar alleen maar meer stuk gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert