Gemeente leeft regels Europese aanbesteding niet na

ALMERE • Vr 21 juli 2017 | 11:51 • Vrijdag 21 juli 2017 | 11:51
Almere houdt zich volgens accountant Deloitte niet aan de regels als het om Europese aanbestedingen gaat. Bij alles wat de gemeente boven de 209.000 euro inkoopt, moeten internationale bedrijven kunnen meedingen. Maar dat is niet altijd het geval. Met als gevolg dat de afgelopen jaren voor zo'n 1,5 miljoen euro aan foute contracten is afgesloten.

Ook bij het inhuren van interim-personeel schendt Almere de geldende regels, constateert de accountant. De gemeente erkent dat er fouten zijn gemaakt bij het inkopen van afvalbakken, controle op brandveiligheid en telefoondiensten.

De gemeente trekt het boetekleed aan en zegt inmiddels te hebben ingegrepen op de afdeling inkoop. Die moet 'zorgvuldiger gaan werken' en 'een hogere volwassenheid ontwikkelen'. Ook zal er vaker worden gecontroleerd of de contracten conform de regels worden aanbesteed. Dat laatste is ook een aanbeveling van accountant Deloitte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel