PostNL in gesprek met pakketbezorger na filmpje op Facebook

LELYSTAD
PostNL voert gesprekken met een pakketbezorger die in de Lelystadse Waterwijk ruw omging met postpakketten. Het voorval werd gefilmd en op social media geplaatst. Binnen korte tijd werd het filmpje honderden keren gedeeld en tienduizenden keren bekeken.

Op de video is te zien dat de pakketbezorger een groot aantal pakjes in zijn busje laadt. Hij stapelt het niet op, maar gooit ze los bovenop elkaar. Daarna voegt hij er nog een grote doos bij en doet hij de laadklep van het busje weer omhoog waardoor alles uiteindelijk in het busje past.

Een woordvoerder van het postbedrijf laat weten dat PostNL dit gedrag flink afkeurt. Alle medewerkers hebben volgens haar richtlijnen meegekregen hoe om te gaan met post en pakketten. Het bedrijf is in gesprek met de bezorger en beraadt zich nog op eventuele consequenties.

Volgens de woordvoerder zijn er geen klachten over beschadigde pakketten binnengekomen. 


reacties (33)

 • Michael

   

  Die grote doos is mijn pakket. Inhoud is hierdoor flink beschadigd. Ik heb er een foto van gemaakt.

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  Die grote doos van jou had door de Jumbo medewerker geweigerd moeten worden. Valt buiten de afmetingen die door post nl worden geaccepteerd. De bezorger had hem gewoon niet moeten inladen.

 • Michael

   

  Die grote doos is mijn pakket. Inhoud is hierdoor flink beschadigd. Ik heb er een foto van gemaakt.

  reageer
 • cor

   

  Kijk ook even naar de postbode in Tollebeek.Deze meneer houd post achter van bepaalde families doordat mensen in het dorp dit van deze meneer verlangt.Bezorgt ook express de post van buren bij je.De meneer doet alsof zijn neus bloed,weet van niets en kan zo al jaren ongestoord(gestoord)zijn ambt lopend blijven doen.Maarja,al is de leugen nog zo snel......

  reageer
 • Remco

   

  Misschien gewoon naar bezorger toe lopen of postnl zelf het filmpje sturen?

  reageer
 • Jansen

   

  Blij dat mensen niet weten hoe ze met je baggage omgaan op schiphol😂😂 ik kan het weten, werk er zelf.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Of een bezorger nou veel of weinig tijd krijgt, eerlijk of oneerlijk salaris ontvangt, het principe blijft wat mij betreft hetzelfde: Als je ergens werkt, dan moet je dat werk zo goed mogelijk doen. Uiteraard zitten er grenzen aan wat wel en niet van je verwacht mag worden, maar wat deze bezorger vertoont is gewoon luiheid en onrespectvol naar de verzenders en ontvangers van de pakketten. Een werknemer die niet bereid is zijn werk fatsoenlijk te doen mag wat mij betreft direct een andere baan gaan zoeken.

  reageer
 • Sander Sloots

   

  Niet echt netjes maar ik zou eerder afvragen hoe Post.NL omgaat met hun pakketbezorgers. Het moet gewoon weer een normale baan worden waar het personeel een uurloon hebben waarvan ze normaal van kunnen leven.

  reageer
 • Joep

   

  Laatst zag ik er 1 rijden met een schutting paneel ...belachelijk

  reageer
 • Moraalridder

   

  Zie het probleem niet doorgaans worden deze paketten voorzien van veel piepschuim zodat de lading bij vallen ook niet beschadigd. Wel creatief bedacht om grote pakketten zo in te laden scheelt weer rugklachten. Scheelt weer de Ziektewet. Scheelt weer inlaadtijd. Kortom alleen maar winst.

  reageer
 • Garret

   

  Ik begrijp het wel. De bezorgers moeten het dubbele aantal pakketjes wegbrengen voor de helft van het geld als pakweg 15 jaar geleden. Mijn zaak gaat om 10 uur open en de pakketbezorger komt standaard om half 10 langs. Ik moet altijd 3 dagen later zelf mijn pakketje op postkantoor ophalen. Een klacht kun je nergens indienen, evenals het wijzigen van bezorgtijden. Nee Post NL is niet meer wat t voorheen was.

  reageer
 • Post.nl werkt met mensen die zoveel mogelijk pakketten willen afleveren binnen zo kort mogelijke periode. Vaak is het dan niet meer stapelen maar smijten van de goederen in de bus. Wordt de deur niet meteen opengedaan dan meteen hup naar de buren terwijl er mensen dat niet willen. Klachten kon ik vandaag niet eens melden omdat de wachttijd te lang was en het contactformulier was ook niet benaderbaar. Bij mij voor de zoveelste keer een pakket foetsie en post.nl doet net of ze niks horen. Vroeger in de tijd van pttpost, toen ik zelf de pakketten nog reed was alles veel beter geregeld en kreeg je ook goed op de lazer als je iets niet goed had afgeleverd. Motto was toen, geen klantcontact, pakket retour voor de volgende shift.

  reageer
 • Stevie

   

  Door uitgeknepen prijzen moeyen pakketbezorgers wel zo werken anders verdienen ze gewoonweg niet genoeg. Vroeger was u ambtenaar bij PTT Post, u verdiende uw geld met 2 vingers in uw neus.

 • PostNL fan

   

  sorry Overal zijn mensen die lui zijn en alles makkelijk willen doen!! Deze meneer heeft kennelijk geen zin in zijn werk en doet het op deze manier, mijn ervaring met PostNL is super en ben ze ook zeer dankbaar, een tijd geleden stuurde een vriend mij een Porsche sleutel over de post en die raakte kwijt bij het sorteren, PostNL heeft alles onderzocht en mijn sleutel gevonden en nagestuurd, mega service!! En ja als er net iemand een fout maakt, niet gelijk de PostNL vast nagelen aan een muur, dan moeten jullie maar is op Schiphol kijken hoe de koffers behandelt worden daar!!! Dit gaat om 1 man die idd fout is en aanspreken erop lijkt mij een goed idee, niet op sociale media zetten👎

  reageer
 • Voormalig postbezorgster

   

  Geen klachten over beschadigde pakketten...tuurlijk niet...je kan klagen wat je wil, ze doen er toch niks mee!!! En voor diegenen die dan doodleuk zeggen dat je je pakket maar goed moet inpakken...hallo!!!! Degene die het naar jou stuurt moet het goed inpakken en dan nog kan er iets inzitten wat niet tegen dat gooi en smijtwerk kan! Ik vind dat ze hem en al die anderen die zo werken 1 waarschuwing moeten geven en bij de volgende keer ontslag op staande voet!!! Als je geen respect hebt voor andermans spullen moet je geen postbode/koerier worden!!! En wat betrefd privacy...hij staat op straat in het openbaar andermans spullen te mollen!!! Dit is weer typisch voor deze maatschappij! Iemand sloopt iets; verkracht, mishandeld of vermoord iemand; mishandeld of vermoord een dier...etc...maar de dader wordt altijd beschermd! Omgekeerde wereld!!!

  reageer
 • Mark

   

  Als die bezorger zo met ie pakketjes aan het gooien is is het niet zo gek dat hij gefilmd wordt en het op twitter wordt gezet

  reageer
 • Andy

   

  Wat een ophef van een stel kleuters. Meneer doet gewoon zijn werk. Er zijn wel ergere dingen in de wereld. Ga eens wat nuttigs doen stelletje aanstellers. Rudimentair zijn jullie gewoon. Jullie vervelen en daarom hebben jullie het geplaatst op internet.

  reageer
 • Tuuk

   

  Tot dat jou pakketje kapot bezorgd word! Dan piep je wel anders!

 • Joviool

   

  Doe normaal man , het zal je pakje maar zijn. Je betaald ervoor en vertrouwd er op dat men er voorzichtig mee om gaat. Deze man krijgt ook betaald en moet respect hebben voor een ander zijn spullen. Dit is gewoon een prutser ongemotiveerde man. Maar laten schoffelen voor de gemeente dan kan er niet veel mis gaan

 • Jos '56

   

  Accepteert u het ook als uw pakket zo aan zou komen? Beetje kort door de bocht uw reactie.

 • Jeroen

   

  Ik mag aannemen dat degene die dit gefilmd heeft deze man erop heeft aangesproken, want dat zou de correcte manier zijn om het 'ongewenste gedrag' te corrigeren. Als dat niet het gewenste effect heeft, dan ga je naar zijn werkgever. Alle andere manieren, neigen naar mijn mening, naar de nare klik cultuur die we aan het creëren zijn. Wat dat betreft herhaald de geschiedenis zich want 75 jaar geleden hadden we een hele brigade klikkers. 'Doet een ander niet wat u niet wil dat u geschied'

  reageer
 • Klaas

   

  Dat os het probleem. Je moet wel klikken tegenwoordig. De kans is namelijl zeer groot. Dat je een pak slaag krijgt als je de man erop aanspreekt. Dat is namelijk de tijd waar we in leven. Het vergelijk om hem als een NSB'er neer te zetten slaat helemaal nergens op.

 • Jantje

   

  Oh...het is niet alleen vervoeren hoor......met bezorgen kunnen ze er ook wat van !! Keer niet thuis, en ze zetten zo een pakket met audio apparatuur, van dik 100 euro, op de deurmat van me woning............Gelukkig stond het er nog toen ik thuis kwam van mijn werk !!! Als je trouwens op You tube kijkt dan vind je tientallen van zulke filmpjes van smijtende pakketbezorgers................

  reageer
 • Harm

   

  Post NL beraad zich nog op concequenties dat is nog heel netjes voor deze mijnheer. Bij mijn bedrijf had ik hem op staande voet ontslagen. Dit is geen methode hoe je met de spullenvan een ander omgaat. Het zou ook niet moeten gebeuren dat Post Nl daar nu richtlijnen voor alle medewerkers voor moet geven. Dit zouden ze al moeten weten voordat ze daar in dienst komen.

  reageer
 • Marie

   

  Wat is dat toch voor een kletspraat; openstaande voet ontslaan. Op welke grond had je gedacht dan? Daar zijn toch echt strikte regels voor. Daar valt gooien met pakjes niet onder

 • Harry

   

  Gouw op face book zetten zegt ze !! heb je niks anders te doen ofzo als andere mensen in de gaten lopen te houden !!! ga bij de recherche werken ofzo !!!

  reageer
 • RvB

   

  Stond vd week op internet dat post.nl ook wasmachine wil gaan bezorgen, yep met zulke mensen gaat dat vast goedkomen (not) Maar goed blijkbaar is dit net niveau bezorger bij post.nl

  reageer
 • Rene

   

  Ontslag op staande voet

  reageer
 • Bwerrio

   

  Beetje flauwekul om dit aan de kaak te stellen. Als je de hele dag die rotzooi moet vervoeren die mensen via internet bestellen ga je er anders mee om. Bezorger heeft mijn steun! Alkes te zien achter de schermen maakt niet gelukkig.

  reageer
 • Linda

   

  Beste Bwerrio, als deze man geen zin heeft om de hele dag "rotzooi te vervoeren die mensen via internet bestellen" dan wordt het tijd dat hij een andere baan gaat zoeken. Als je een baan hebt behoor je deze goed uit te voeren volgens de regels van het bedrijf waarvoor je werkt daar word je per slot van rekening voor betaald.

 • Chantal weijgerse

   

  Post.nl leverd ook gewoon pakketten niet En dan kun je t bekijken Ze helpen ook niet zodat je je pakket als nog krijgt Post .nl super slecht

  reageer
 • Carola

   

  Heel erg dat dit zomaar geplaats wordt ..deze man heeft dus geen recht op pive ...alles zetten ze er maar op .. Dit zegt genoeg over de mens hier zo dit is een probleem van post nl die zouden het ook vast oplossen daar hoeft niemand zich zorgen om te maken .

  reageer
 • Moekelijk

   

  Heb al vaker klachten gehad over Post.nl. Maar ja, waar kun je klagen? Email wordt niet adequaat behandeld, geen telefoonnummer op de site en ga zo maar door. Ik vind het een goede zaak om dit soort praktijken aan de publieke schandpaal te nagelen. Als Post.nl dit niet leuk vindt, dan moeten zij maar beter hun mensen aansturen en motiveren. Wie geen fouten maakt, hoeft zich ook niet te verontschuldigen.

  reageer
 • ton

   

  De rede dat de mensen niet meer klagen is omdat het geen nut heeft. Hoe vaak ik al iets heb doorgegeven, zelfs van een leegpakketje wordt er gewoon geen actie ondernomen. Tegenwoordig halen wij belangrijke stukken op of via de andere vervoerder. Daarnaast als je ook ziet wie de gewone post ook rond brengt. Zelfs door mensen die niet helemaal tof zijn in het bovenkamertje brengen de post rond. Alleen als ze aankomt moet je snel je kinderen naar binnen doen, anders schopt ze wel opzij. Mis de tijd met de echte postbode, die het bedrijf groot gemaakt hebben.

  reageer
 • Frenky

   

  Dit kan gewoon niet. Als je teveel pakketten hebt moet je wat niet past niet meenemen. Dan moet je baas er voor zorgen dat er meer auto's komen. Zo ga je niet met iemand anders zijn spullen om.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Foutje: meneer werkt dus niet volgens de regels van PostNL ...

  reageer
 • bertus oosting

   

  Dit is echt slechte reclame voor Post.Nl om zo'n pakketchauffeur in dienst te hebben .Zo ga je niet met andermans spullen om .

  reageer
 • William

   

  Ik verbaas me nergens over. PostNL heeft boter op hun hoofd. If you pay peanuts, you get monkeys. Meer betalen zorgt voor meer kwaliteit.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Natuurlijk moet je pakketjes goed verpakken Rita, dat ben ik helemaal met je eens. Alleen werkt deze collega volgens de regels die PostNL heeft opgesteld voor dit werk, dat weet u ook. Overigens vind ik het absoluut niet kies van Omroep Flevoland dat ze dit filmpje plaatsen. Deze meneer doet zijn werk dan wel niet naar behoren op dat moment, maar hij hoeft niet aan de social-media-schandpaal te worden genageld. Dat iemand dat privé social media plaatst vind ik trouwens ook niet netjes. Stuur het dan naar PostNL met het verzoek om een reactie. Geen reactie, dan kun je het alsnog hogerop spelen. Ik hoop dat OF in ieder geval zo netjes is om het filmpje van haar site af te halen of de man te blurren, als ze die mogelijkheid hebben.

  reageer
 • Anja

   

  Ik ben het helemaal met je eens!

 • Jos

   

  Overal hetzelfde, DHL kan er ook wat van. Bestel je online een tuintafel met glas erin, betaal je 35 euro bezorgkosten omdat je het goed vervoerd wilt hebben. Kan je zelf je tafel uit de bus tillen, ligt hij op zijn kop en scheef onder en boven een aantal andere pakketten. Wat een zooi, alles door elkaar in die bus en het glas van de tafel rammelde in de verpakking.

  reageer
 • Antej Ha

   

  Slechte verpakking is de verantwoording van de verkoper.

 • Rita

   

  Wat een ophef over de pakketten .als de mensen eens de moeite doen om een pakket goed te verpakken dan gaan ze niet zo snel stuk .als iets breekbaar is moet het niet in een vuilniszak verpakken en er opschrijven breekbaar .gaat zeker kapot . Als de mensen eens wisten hoe wij de pakketten aangeleverd krijgen en wij alles mee moeten nemen ongeacht of je wagen vol is ,zeggen ze niet gelijk ontslaan de vent .mensen denk eens na voor je iets roept .

  reageer
 • HH

   

  Ieder normaal mens weet dat je juist meer mee kan nemen als je netjes stapelt. Niet zeuren dus dat je auto vol is.

 • Hans

   

  Hoop dat er wat voor jou tussen zat en dat het nu gewoon kapot is. Zo ga je niet met andermans spullen om.

 • Dirk

   

  Dit gaat toch niet over hoe het verpakt is? Dit gaat over de asociale manier hoe ze de bus ingaan. Ik mag toch hopen dat deze meneer in ieder geval een fikse waarschuwing krijgt. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid op zijn werk, dus ook deze meneer. Ik kan best begrijpen dat het af en toe apart verpakt is, maar om dan zo om te gaan met de paketten is natuurlijk van de zotte

 • Wouter

   

  Wat je vindt, vindt je. Maar zo ga je niet met postpakketten om. Dit valt in de categorie ongewenst gedrag. Als je teveel postpakketten hebt en het past niet in de wagen (in dit geval geldt dit zeker niet), dan moet bij de baas worden geklaagd en niet zitten brommen tegen verzenders of ontvangers van postpakketten.

 • Maartje

   

  Meen je dit nu echt na het zien van het filmpje te moeten het schrijven? Er moeten duidelijk wat meer mensen weg bij PostNL. Laat alleen de juiste mensen met de juiste instelling daar blijven werken.

 • Belinda

   

  Heb je dat filmpje wel bekeken????

 • Monique Dorf

   

  Kom op zeg dus omdat mensen een pakket niet goed inpakken geeft dat deze meneer het fecht om zo met de pakketten om te gaan. Beetje kromme redenering. Weer zo'n is zijn schuld niet de mijne, geen eigen verantwoording meer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert