'Gescheiden' echtpaar blijft in Lelystad wonen

LELYSTAD
Het Lelystadse bejaarde echtpaar Ted Upstone en Maria Bleker verhuizen niet naar een ander appartement in Almere. Dat meldt woonzorg Flevoland.

Het echtpaar van 90 en 89 jaar oud woont momenteel in de noodopvang van verpleeghuis Hanzeborg in Lelystad in twee gescheiden kamers. Graag willen ze samenwonen maar vanwege wachtlijsten bij Woonzorg Flevoland is daar nu geen plek voor.

Zorggroep Almere wilde ze graag uit de brand helpen en bood een speciaal appartement voor echtparen aan in woonzorgcentrum De Toonladder. Daar konden ze dan in een tijdelijk appartement terecht tot er een permanente plek beschikbaar was. Maar de familie van het bejaarde paar wil dat het in Lelystad blijft wonen. 

reacties (5)

 • Cees

   

  wat is het toch schrijnend in Nederland, dan kom je als echtpaar uit Spanje om hier de laatste jaren door te brengen, gelukkig wonen zij samen in een appartement nabij Hanzeborg wat wil je nog meer, wel is het zo dat meneer een paar weken opgenomen is geweest en dat komt ook bij Nederlanders die hun hele leven hier hebben gewoond en niet in Spanje

  reageer
 • almeertje

   

  Goed opgelost. Lekker in Lelystad blijven. Oude bomen niet verplaatsen. En wat iedereen er ook van denkt. Ik wens u beide nog een paar fijne jaren samen.

  reageer
 • Barbara

   

  Lekker in Lelystad blijven hoor! Oude bomen moet je niet verpoten, dat weet toch iedereen wel. Maar "we" zouden toch van die 2 kamers er eentje als slaapkamer en de ander als woonkamer gaan inrichten? Tenminste dat was het vrij logische advies van de reageerders op eerder bericht.

  reageer
 • Jos

   

  Zie je wel, zat er toch een luchtje aan. Nu is er een mooie oplossing, willen ze niet.

  reageer
 • Claartje

   

  U vindt het een mooie oplossing, betweterig geroepen vanaf de zijlijn. Dit echtpaar moet je niet meer uit Lelystad verkassen. En gun ze dat!

 • Rijdende rechter

   

  Is het eigen keuze of afgedwongen door de familie??? De afstand van Almere naar Lelystad is korter dan Lelystad naar Almere!! Of is het andersom??? Ik wens U beiden nog vele gelukkige jaren in Lelystad...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert