Zeewolde Werelddorp: ''Situatie ziekenhuis heel schrijnend''

ZEEWOLDE
Zeewolde Werelddorp gaat zich inzetten voor een ziekenhuis in de buurt van Ouagadougou, in Burkina Faso. De stichting heeft al meerdere projecten gehad in het Afrikaanse land. Onlangs werd er door hen een ambulance afgeleverd.

Geen apparatuur, wel termieten
Arend Koekoek was in Burkina Faso toen de ziekenwagen werd afgeleverd en zag in welke erbarmelijke staat het ziekenhuis verkeert. ''Er is gewoon geen apparatuur. Het is allemaal zo marginaal. Je kan het haast niet voorstellen. Het is er smerig en termieten hebben veel van de keuken opgevreten.''

''Het is echt heel schrijnend'' onderschrijft Koos Hopster, de voorzitter van Zeewolde Werelddorp.  ''Het is mooi dat we mensen nu kunnen vervoeren met de nieuwe ambulance, maar als het aan ons ligt gaan we nu investeren in het hospitaal.''

35 bedden
Kort nadat Koekoek weer in Nederland was werd er contact opgenomen met de stichting. In het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen zouden 35 bedden in de kelder staan. Voor een zacht prijsje zou de Zeewolder stichting dit kunnen overnemen. Volgens Hopster komen Zeewolde Werelddorp en het ziekenhuis wel over de prijs uit. 
 

reacties (6)

 • Jacob

   

  Het ultieme streven is natuurlijk om de mensen in Burkina Faso uiteindelijk hun bibs zelf te leren afvegen. Dat bereik je niet door als weldoener achter je laptop in je comfortabele woning in Flevoland en maar blijven roepen hoe verschrikkelijk het daar allemaal wel niet is. Naast het schenken van een paar bedden moet je terplekke gaan en je aldaar inzetten om de Burkina Faso's een andere attitude bij te brengen.

  reageer
 • Leila

   

  Water naar de zee dragen

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Zeewolde wordt steeds meer een verzameling van 'zielig' mensen Gedreven door kerken die de denkbeelden van ,braaf doen en dan de hemel, in stand proberen te houden! Doe eens wat voor NAASTE medemens zonder jezelf in de schijnwerper te plaatsen!

  reageer
 • Emma

   

  Wat een akelige reactie. Je NAASTE is ieder ander, niet alleen je buurman ... U doet vast heel veel goeds voor de mensen om u heen (toch?), maar laat mensen die zich op een andere manier voor hun medemens inzetten alstublieft in hun waarde.

 • Jan

   

  Eerst maar eens in Lelystad kijken! Ik moet hier betalen voor parkeren en soms wel een half uur wachten.

  reageer
 • Ton

   

  Het is werkelijk verschrikkelijk dat u heeft moet betalen voor het parkeren en dan nog een half uur moet wachten, wat een schade voor de maatschappij omdat u al die tijd niet heeft kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Het leed wat u heeft geleden is vele malen groter dan wat er in Burkina Faso aan de hand is, u begrijpt dit tenminste. Fijn weekend in alle gezondheid.

 • Barbara

   

  Op sommige mensen kan je rekenen, op anderen helemaal niet.

 • Franz

   

  Schandalig, welk land komt onze ouderen helpen die hun ontlasting moeten doen in een luier omdat er te weinig personeel is om ze op tijd naar de wc te laten gaan? U kunt het verschil maken, help een landgenoot!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem dronte

   

  Waarom moet het altijd zo ver weg ! En niet bij je om de hoek ,daar wonen ook mensen die hulp nodig hebben .

  reageer
 • Emma

   

  Omdat de situatie in ons land ontzettend veel beter is (zelfs voor hen die het hier slecht hebben) dan in heel veel andere landen? U zult toch ook naar het journaal kijken, documentaires zien etc. ? Prachtig, zo'n initiatief.

 • Waarom? Omdat wij om de hoek wel ziekenhuizen hebben die netjes zijn...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert