Man krijgt half jaar cel na seks met klasgenootje van zoon

LELYSTAD
De rechtbank in Lelystad heeft een 52-jarige man uit Lelystad veroordeeld tot een half jaar cel. 
De  man kreeg die straf omdat hij seks had met een klasgenootje van zijn zoon. Hij moet het meisje ook 23.600 euro schadevergoeding betalen. Als hij nog eens in de fout gaat komt daar een jaar celstraf bij op.

Toen het meisje 13 jaar was begon hij haar te strelen en vanaf haar 15e had hij voor het eerst seks met haar. De laatste keer was toen ze 18 jaar was. Het seksueel misbruik vond tussen 2009 en 2012 plaats. Het meisje logeerde vaak bij de man omdat er thuis problemen waren. De rechtbank nam het de man kwalijk dat hij haar seksuele ontwikkeling heeft verstoord en inbreuk maakte op haar lichamelijke en seksuele integriteit.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 24 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

reacties (10)

 • slachtoffer

   

  ik wil iedereen bedanken voor jullie mening ik hoorde later dat dit bericht in de krant kwam wist het eerst niet het werdt zonder mij toestemming neer gezet toen ik het hoorde kwam het hard aan omdat een deel van je leven in de krant wordt gezet daarnaast heb ik 3 jaar gewacht op de uitspraak van deze zaak hij is jammer genoeg in hoger beroep gegaan en ik wacht nog steeds wanneer de volgende rechtzaak plaats vind veel mensen hebben gezegt hoe heeft hij kunnen gebeuren 1 woord hij is een meester in mutilatie en misleden en hij kan alles omzetten na hoe hij het hebben wil door dat de zaak zo lang heeft gedeurt is als reden ik was de eerste die ooit aangifde heeft durven doen in de 8 jaar dat ik hem kende was ik niet de enige slachtstoffer er waren minimaal 6 anderen waaronder 2 hebben zelfmoord gepleegt en de anderen zijn tebang om het tedoen of schamen zichzelf sorry ik moest dit gewoon kwijt ik hoop bij de 2e rechtzaak dat er een beter straf uitkomt

  reageer
 • ratje

   

  hoe komen sommige reageerders er bij dat ze vrijwillig zo lang bij hem langs is gegaan? Vaak komt er dwang, angst en manipulatie kijken in dit soort gevallen. Dan op de reactie van Hekking, hoezo levenslang loopt wel los? Dit is iets wat altijd bij je zal blijven... en er zijn zat mensen die er niet meer over heen komen. Helaas zo te lezen is misbruik bij veel mensen nog steeds taboe... sommige mensen denken zelfs dat het er bij hoort en dat het wel mee valt... lieve mensen, misbruik en mishandelingen vraagt niemand om... het is verschrikkelijk... en dan niet alleen seksueel misbruik maar ook emotionele misbruik

  reageer
 • Ervaringsdeskundige

   

  Helemaal mee eens, en niet alleen slachtoffer is hier misbruikt, wat denk je van de familie die hem kennelijk vertrouwde! Ook die zijn emotioneel misbruikt. Misbruik en zelfmoord zijn idd taboe in deze maatschappij. Ook kom ik tegen dat misbruik maar onder de tafel geschoven wordt en dat hierdoor daders op dezelfde positie blijven zitten onder het mom, het zal wel niet meer gebeuren. Terwijl dit soort daders verplicht in therapie zou moeten om recidive te voorkomen.

 • patadje

   

  Welk draadje zit er bij je los als je hier een links/rechts verhaal van maakt ?

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Wanneer gaat de overheid dit toch eens aanpassen? Een 1/2 jaar cel... Sorry, ik bedoel 4 maanden, want hij gedraagt zich natuurlijk keurig! Het zal je dochter maar zijn!

  reageer
 • Adriana

   

  Een half jaar!!!wat een lage straf is dat zeg. Voor het niet betalen van een bekeuring krijg je nog langer

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hekking

   

  En het meisje heeft levenslang. Nederlandse rechtspraak deugt niet.

  reageer
 • Desiree

   

  Gezien dat ze vijf jaar lang bleef logeren maak wel duidelijk dat ze zonder dwang langs kwam. Dat levenslang loopt wel los.

 • Fleur

   

  Een half jaar!? Voor iets wat vijf jaar lang is doorgegaan en waar zij de rest van haar leven mee zal moeten dealen!? De rechtbank moet zich schamen! Schaaaaaamen! Het is toch van de zotte!

  reageer
 • Juvf

   

  Helemaal mee eens dat de straf schofterig laag is. Alleen worden wetten gemaakt door vertegenwoordigers van het volk die enkel worden uitgevoerd door rechters

 • Sanne

   

  Triest! Opsluiten en sleutel weggooien.

  reageer
 • Ed

   

  Triest is het zeker. En totáál, TOTAAL verkeerd wat die man heeft gedaan. Maar sommige reacties klinken alsof hij de Nederlandse Dutroux is en haar in een kelder had opgesloten. Dus alle nuancering is weer eens zoek.....

 • Desiree

   

  Dat is geen bestaande sanctie binnen het Nederlands recht. Wanneer uw familie een feitje pleegt piept u heel anders over de strafmaat. Overigens kun je je wel af vragen hoe dit zo lang heeft kunnen lopen.

 • De advocaat

   

  Moeders was niet in de buurt? Ook vreemd dat zo'n situatie 5 jaar kan duren. Na 16 jaar telt overigens niet mee want dan zijn jongeren sexueel vrij om te doen wat willen.

  reageer
 • koosje

   

  Een half jaar cel is in nederland 4 maanden. Vanaf haar 13de al lastg gevallen...Als het mijn dochter was....

  reageer
 • Marian

   

  Een half jaar is een half jaar in Nederland. Vanaf 12 maanden onvoorwaardelijk, gaat er 1/3 af. Maarinderdaad , een veel te lage straf.

 • Zoek!

   

  .... dan waren ze over 12 jaar nog op zoek naar zijn lijk!! Wat een pruts straf voor het levenslang beschadigen van een kind.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert